Konkursā "Gada glezna" uzvar māksliniece Inta Celmiņa (2)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFI

"Hansabankas" un Agijas Sūnas galerijas rīkotajā konkursā "Gada glezna" ar darbu "Slīdošā gaisma" uzvarējusi māksliniece Inta Celmiņa.

Konkursa laureāte balvā saņēma 1000 latu no "Hansabankas" un iespēju nākamgad Agijas Sūnas galerijā rīkot personālizstādi.

Sūna atzina, ka Celmiņa pieder tai gleznotāju paaudzei, kuras daiļrade ir mākslas vērotāju uzmanības lokā kopš 70. gadiem, kuras darbos mūsdienu straujā laika ietekmē atraisījusies gleznieciskā triepiena dinamika, kā arī abstraktāks kļuvis mākslinieces veidotais tēlu apjoms.

Gleznas konkursam varēja iesniegt tikai profesionālie mākslinieki. "Gada gleznas" laureātu vienpersoniski nosaka kāda no latviešu mākslas spilgtākajām personībām. Šogad tas bija gleznotājs Ģirts Muižnieks.

Šogad konkursā "Gada glezna" iesniegti 57 darbi, kurus iespējams apskatīt Agijas Sūnas galerijā līdz 15.janvārim, kad tradicionāli tiks izvēlēts skatītāju vislielāko atzinību guvušais mākslinieks, kurš balvā saņems "Hansabankas" sarūpētu mākslinieku piederumu veikala "Pedants" dāvanu karti.

"Hansabankas" un Agijas Sūnas galerijas rīkotais konkurss "Gada glezna" šogad notika jau četrpadsmito reizi. Pagājušajā gadā par konkursa "Gada glezna" uzvarētāju kļuva Edvarda Grūbes glezna "Māte", bet skatītāju simpātijas balvu ieguva Daces Lapiņas darbs "Jāņogu ievārījums".

Komentāri (2)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu