Žagarkalnā sāksies slēpošanas sezona

LETA/BNS
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens / LETA

Žagarkalnā slēpošanas sezona tiks atklāta jau šodien, liecina mājaslapā «zagarkalns.lv» pieejamā informācija, savukārt vairākas citas slēpošanas bāzes darbu varētu sākt nākamnedēļ.

Šodien no plkst.13 līdz 23 Žagarkalnā tiks atvērta pirmā nogāze «Cīruļkalns-1» ar diviem pacēlājiem. Savukārt rīt, 30.novembrī, trases darba laiks būs no plkst.10 līdz 21 un plānota arī iesācēju kalna atvēršana.

Šodien sāks darboties arī Ventspils slēpošanas kalns «Lemberga hūte».

Sestdien pie Ventspils slēpošanas kalna tiks iedegta grezna egle, un paredzēts, ka līdz ar to slēpošanas kalns «Lemberga hūte» būs pilnīgi gatavs ziemas sezonai. Sagatavots arī viss ziemas sporta veidu inventārs. Uz kalna būs izveidotas divas slēpošanas trases, snovparks, bērnu kalniņš, kameršļūkšanas trase un iesācēju kalniņš, darbosies pieci pacēlāji.

Slēpošanas kalna izveide un uzbēršana turpinājusies visu šo gadu. Lai gan relatīvais kalna augstums sasniedzis 60 metru atzīmi, pacēlāji slēpotājiem un snovbordistiem atrodas iepriekšējā 56 metru augstumā.

Tikmēr slēpošanas trases «Riekstukalns» un «Milzkalns» sākušas sniega pūšanu, bet nav pārliecinātas, vai šajā nedēļas nogalē izdosies atklāt sezonu, liecina informācija trases mājaslapā «riekstukalns.lv».

Slēpošanas bāzē «Gaiziņš» vakar sākta sniega pūšana, bet to atvērt varētu nākamo otrdien vai trešdien, pastāstīja bāzes pārstāvis Juris Stradiņš. Viņš norādīja, ka sniegs tiek pūsts lielā kārtā ar rezervi, lai turētos ilgi un pārciestu arī nelielu atkusni.

Arī atpūtas parkā «Rāmkalni» vakar sākta sniega pūšana, bet trases noteikti netiks atvērtas vēl vismaz tuvākās septiņas dienas, informēja parka darbinieki.

Siguldas «Pilsētas trasē» arī notiek aktīva sniega «ražošana», informēja trases pārstāvji. Trase esot liela un sniega nepieciešams ļoti daudz, tādēļ trases atvēršana lielā mērā atkarīga no laikapstākļiem, bet tuvākās nedēļas laikā tas vēl noteikti nenotikšot.

Par sniega daudzumu turpmākajās dienās, kad solīts sals, rūpējas arī slēpošanas un atpūtas parkā «Ozolkalns» Amatas novadā, un no nākamās piektdienas trases plānots vērt vaļā.

Kā ziņots, šī gada marta sākumā lielākā daļa Latvijas kalnu slēpošanas trašu plānoja noslēgt kalnu slēpošanas sezonu ar zaudējumiem un prognozēja, - ja nākamā ziema būs tikpat silta, kalni būs jāslēdz pavisam vai arī nopietni jādomā, ko darīt tālāk.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu