Miris rakstnieks, dramaturgs un režisors Ārijs Geikins (29)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Svētdienas, 10.februāra, vakarā traģiskā negadījumā Mazajā ģildē gājis bojā dramaturgs, rakstnieks, režisors un aktieris Ārijs Geikins, informēja Latvijas Rakstnieku savienībā.

Geikins dzimis 1936.gadā. Viņa pirmā nozīmīgākā publikācija bija 1966.gada februārī laikrakstā "Literatūra un Māksla" publicētais dzejolis "Sveiciens". Pirmā profesionālā teātrī izrādītā luga - "Leģenda par Kaupo" 1973.gadā Valmieras Drāmas teātrī.

Geikins ir darbojies režijā Latvijas Universitātes Studentu teātrī, Liepājas teātrī, Valmieras Drāmas teātrī, Nacionālajā teātrī, Valsts jaunatnes teātrī, Dailes teātrī, Nomales teātrī "Armatūra", Ņujorkas latviešu teātrī ASV.

Geikins ir laidis klajā vēsturisku romānu "Vēstījums par lībiešu kuningu Kaupo", lugu krājumus "Rēgi miglā" un "Ogles sirds", romānu "Riharda Buša pirmā sezona", kriminālromānu - mistēriju "Slepkavība Saulstariņos", presē publicēti daudzi viņa stāsti, noveles un lugas.

2004.gadā Geikins saņēma trešo prēmiju apgāda "Annele" vēsturisko romānu konkursā par darbu "Vēstījums par lībiešu kuningu Kaupo", 1997.gadā - veicināšanas prēmiju žurnāla "Karogs" un R.Gerkena romānu konkursā par romānu "Riharda Buša pirmā sezona", 1996.gadā - žūrijas atzinības balvu žurnāla "Karogs" un R.Gerkena romānu konkursā par romānu "Tad jums taps atvērts...", 1994.gadā - galveno balvu laikraksta "Literatūra un Māksla" stāstu konkursā par noveli "Nepazīstamā", 1994.gadā - veicināšanas prēmiju žurnāla "Karogs" un R.Gerkena romānu konkursā par romānu "Jukuma Zeltiņa ceļojums uz centru", 1970. un 1980. gadā Geikins saņēma Kultūras ministrijas veicināšanas prēmijas par vairākām lugām.

Komentāri (29)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu