Artūra Bērziņa personālizstāde "Coca-Ine from LV"

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Rīt, 24. novembrī, plkst 18.00 galerijā "Pegazs" tiks atklāta Artūra Bērziņa personālizstāde. Šajā izstādē apskatāmi jaunākie un jau atzinību ieguvušie mākslinieka veikumi, kā arī mākslas darbi, kuru politiskais vēstījums iepriekš traucējis tos izstādīt.

Mākslinieks strādā dažādās tehnikās - glezniecībā, digitālajā fotomontāžā un videomākslā. Izstādes gaisotni papildinās paša mākslinieka radīta mūzika.

Izstāde iekārtota divās telpās. Pirmajā attēlotas sociālpolitiskas problēmas. Otrajā redzams cilvēks attiecībās vīrietis/sieviete.

A. Bērziņa darbos cilvēki nereti atgādina netveramus, distancētus, pat mītiskus tēlus, tai pat laikā darbos apslēptā jēga liecina par padziļinātu pievēršanos cilvēka psiholoģisko problēmu un sāpju tēmai, kā arī sāpīgiem sociālpolitiskim jautājumiem (sociālo slāņu attiecības, pakļautība sistēmai, latviešu emigrācija, korupcijas un brīvības tēma, nākotnes sabiedrība). Bet vīrietis/sieviete attiecību šķērsgriezums savijas ar mākslinieka mēģinājumiem piekļūt sievietei tuvāk. Cilvēks attēlots arī kā mikroshēma, ietverot ne vien ķermeņa un psiholoģisko jūtu dimensiju, bet arī prāta struktūras un kategorizācijas mehānisma darbības attēlojumu.

Izstāde „Coca-Ine from LV” dod lielisku iespēju nokļūt apziņas stāvoklī, kur gan shematiski, gan tēlaini, paturot estētisko distanci, parādās cilvēka psiholoģiskā dimensija, jutekliskums un arī attieksme pret sociālpolitiskajām problēmām.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu