Ceļvedis: Ziemas saulgrieži, tirdziņi, sporta dejas u.c.

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Ziemas saulgrieži latviešiem ir prieka un līksmības svētki, jo pēc gada garākās nakts, kas pēc astronomiskā kalendāra šogad būs 21. decembrī, saule atkal griežas uz pavasara pusi. Ar līksmām dziesmām, dejām un rotaļām ļaudis mēdza ap savām un kaimiņu mājām vilkt bluķi, lai atbrīvotos no visa aizejošā gada grūtuma un ļaunuma, sadedzinot to ugunskurā, lai nākamais gads katrai ģimenei un mājai nestu svētību un pārticību.

ZIEMASSVĒTKU PASĀKUMI

Ceturtās Adventes koncerti baznīcās

  • 19.decembrī, jau devīto gadu pēc kārtas jauktais koris «Medera» ar īpašu labdarības koncertu «Sirdis gaida» ieskandēs Ziemassvētkus Sv.Pestītāja Anglikāņu baznīcā, kurā skanēs garīgie skaņdarbi korim, savukārt Latvijas Universitātes Lielajā aulā kamerkora «Ave Sol» un Vidzemes kamerorķestra izpildījumā izskanēs Johana Sebastiana Baha «Ziemassvētku oratorija».
  • Sestdien, 20.decembrī plkst.17.00 klausītāji aicināti uz īpašu Ziemassvētku laika koncertu baroka noskaņās Sv. Marijas Magdalēnas baznīcā, bet plkst.18.00 Rīgas Jēzus evaņģēliski luteriskajā baznīcā Rīgas kamerkoris «Vox animae» kopā ar videomākslinieci Zani Raudiņu radīs īpašu Ziemassvētku laika pusnakts pasauli. Uz koncertu Latvijas Baptistu draudžu savienības ēkā aicina sieviešu koris «Dzintars» un Rīgas Tehniskās universitātes koris «Gaudeamus» diriģentu Airas Birziņas un Ivara Cinkusa vadībā.
Ilustratīvs attēls
Ilustratīvs attēls Foto: Ieva Lūka / LETA
  • Ar koncertu 21.decembrī plkst.14.00 Rīgas Lutera baznīcā noslēgsies Adventa mūzikas svētki Rīgā. Koncertā piedalīsies visi koncertu cikla dalībnieki - Ieva Akuratere, Kārlis Kazāks, Silvija Silava, Vilnis Punka, Haralds Sīmanis un Arnis Miltiņš. Savukārt pasaules skaistākās Ziemassvētku dziesmas Evitas Zālītes un Kaspara Zemīša izpildījumā skanēs koncertā 21.decembrī plkst.18.00 Rīgas Sv.Pētera baznīcā. Īpašs koncerts svētdienas vakarā notiks kinoteātra «Splendid Palace» Lielajā zālē, kur kamerkora «Austrums» dziedātāju balsis savīsies ar latviešu kokles un tādu eksotisku instrumentu kā tabla, tampūra un sārods skaņām.

Svētdien Vecrīgā notiks Bluķa vakars

Foto: LETA

Brīvdabas muzejā tiks svinēti ziemas saulgrieži

Foto: LETA

Rīgas Domā «Ziemassvētku prelūdija»

Foto: publicitātes

Koris «Maska» aicina uz «ZieMASKAsvētkiem»

Foto: publicitātes

Spīķeros notiks Open Air Vintage Ziemassvētku tirdziņš

Foto: publicitātes

Kalnciema ielas tirdziņi

Foto: publicitātes

KONCERTI

Liepājā koncertēs «Mielavs un Pārcēlāji»

Foto: publicitātes

Dailes teātrī tapis Vecgada koncerts

Foto: publicitātes

IZRĀDES

33. sporta deju festivāls «BALTIC GRAND PRIX 2014»

Foto: publicitātes

Izrāde «Balle būs»

Foto: publicitātes
KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu