Ministrs: «Jaunā viļņa» pārcelšana ir organizētāju ziņā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: ITAR-TASS/ScanPix

Ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs (V) intervijā norādīja, ka popmūzikas konkursa «Jaunais vilnis» pārcelšana nav Ārlietu ministrijas, bet gan pasākuma organizētāju ziņā.

Ministrs, komentējot Latvijas biznesa pārstāvju paustās bažas, ka līdz ar popmūzikas konkursa «Jaunais vilnis» aiziešanu no Jūrmalas cietīs vairākas nozares, norādīja, ka tā nav pirmā reize, kad saskāries ar šādiem paziņojumiem.

«2012.gadā, kad mums bija saasinājums ar Baltkrieviju, jau saklausījos ļoti daudzas interesantas lietas. Visi tie pastarās dienas scenāriji, kurus dzirdu jau no pavasara, tomēr nav īstenojušies. Šī iemesla dēļ es diezgan kritiski vērtēju vienu vai otru mūsu biznesa un politikas pārstāvju izteikumus saistībā ar ekonomiskām prognozēm,» uzsvēra Rinkēvičs.

«Es saprotu, ka ir cilvēki, kuriem liekas, ka Ārlietu ministrija var aizliegt vai atļaut pasākumus, tostarp «Jauno vilni«. Šādu privātu pasākumu īstenošana nav ministrijas kompetencē. Atbalstot kultūras sakarus ar valstīm, vēlos, lai šie pasākumi ir saistīti ar kultūru, nevis jaukti ar politiku vai jautājumiem, kas ir ārpus kultūras. Šis jautājums, palikt Latvijā vai nē, ir pašu pasākuma organizētāju ziņā,» skaidroja ministrs.

LETA jau ziņoja, ka šogad neilgi pirms konkursa sākuma Rinkēvičs paziņoja, ka Latvijas «melnajā sarakstā» tiek iekļauti trīs pazīstami krievu estrādes pārstāvji - Josifs Kobzons, Oļegs Gazmanovs un Valērija.

«Rinkēvičs par personām «non grata» paziņoja tieši pirms konkursa atklāšanas, kad jau neko vairs nevarēja izdarīt, lai būtu skaļāk un sāpīgāk,» atgādināja konkursa prezidents Igors Krutojs.

Visa intervija ar Rinkēviču lasāma ziņu aģentūras LETA sadaļā LETA+.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu