VKKF: visvairāk pret pieprasīto ieguvuši literatūras un tradicionālās kultūras projekti

BNS
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens / LETA

Valsts kultūrkapitāla fonda (VKKF) projektu konkursos šogad visvairāk attiecībā pret pieprasīto finansējumu ieguvuši literatūras, tradicionālās kultūras, teātra un kino nozares projekti, pavēstīja VKKF sabiedrisko attiecību speciāliste Jana Vērdiņa. VKKF kopējais budžets, neskaitot atsevišķus mērķziedojumus konkrētiem projektiem, šogad bija 7 402 125 eiro. No tā pamatbudžeta dotācija bija 6 605 317 eiro, bet 796 808 eiro saņemti kā Latvijas Valsts mežu (LVM) ziedojums.

Kultūras projektu konkursiem, tostarp Radošo braucienu programmai, izlietoti 50%, mērķprogrammām - 38%, mūža stipendiju programmai - 6%, arī administrācijas izdevumiem - 6% VKKF finansējuma.

Šogad projektu konkursos literatūras nozares projekti ieguvuši 35% attiecībā pret pieprasīto finansējumu. 31% no pieprasītā finansējuma ieguvuši tradicionālās kultūras projekti, 30% - teātra nozares projekti, bet 29% ieguvuši filmu nozares projekti.

Pārējo kultūras nozaru projekti konkursos guvuši mazāku atbalstu attiecībā pret pieprasīto finansējumu. Mūzikas un dejas mākslas projektiem atvēlēti 25% no kopumā nozarei konkursos šogad pieprasītā finansējuma, kultūras mantojuma projektiem atvēlēti 23%. Pa 22% no pieprasītā finansējuma saņēmuši vizuālās mākslas projekti un dizaina un arhitektūras projekti.

Vismazāk no prasītā - 20% attiecībā pret pieprasīto finansējumu - šogad no VKKF ieguvuši starpdisciplinārie projekti.

VKKF izveidots 1998.gadā, tā mērķis ir veicināt līdzsvarotu kultūras un mākslas nozaru jaunrades attīstību un kultūras mantojuma saglabāšanu valstī atbilstoši valsts kultūrpolitikas vadlīnijām.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu