Notiks Meteņdienas svinības un tirdziņš «Ar gardu muti Valmiermuižā»

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Lai atzīmētu pavasara tuvošanos, 7.februārī pl. 10:00 - 14:00 pie Valmiermuižas alus darītavas norisināsies Meteņdienas svinības un lauku labumu tirdziņš «Ar gardu muti Valmiermuižā», radošās darbnīcas, mielošanās un pl. 19:00 Tradīciju vakars.

Šā gada pirmajā gardēžu tirdziņā būs iespēja iegādāt gan tradicionālās mājražotāju siera izlases, svaigi ceptus maizes klaipus, kūpinātu gaļu, zivis, garšvielas, medu un citus našķus, gan rūpīgi gatavotus amatnieku daiļdarbus.

Tradīciju izzināšana un radošās darbnīcas

Meteņiem ir jautrs raksturs, jo tie vēsta par ziemas beigām, pavasara tuvošanos un jauna saimnieciskā gada sākumu. Tā ir reize, kad uzzināt, kāds laiks gaidāms un kāda būs raža, tamdēļ Meteņdienas tirdziņa viesiem būs iespēja izzināt svētku tradīcijas un piedalīties svinību izdarībās gada auglības un labklājības nodrošināšanai. Savukārt mazākie tirdziņa viesi varēs iemēģināt roku radošajās darbnīcās un, ja laikapstākļi būs vēlīgi, doties izbraucienos ar kamanām.

/Ieeja bez maksas/

Tradīciju vakars

Vakarpusē, pl. 19:00 «Valmiermuižas klētī» notiks Meteņdienai veltīts tradīciju vakars ar koncertu, līksmu sadziedāšanos un dančiem kopā ar jauniešu folkloras kopu «Kokle», kas ir viena no viskuplākajām folkloras draugu kopām Latvijā un savā pūrā ir sakrājusi gan visu Latvijas etnogrāfisko novadu tautasdziesmas, gan iemācījusies dziedāt tās vietējās izloksnēs un dziedāšanas manierēs.

/Biļešu cena: 7,00 €, tās var iegādāties «Biļešu paradīzes» kasēs un Valmiermuižas tirgotavā pie alus darītavas/

Turpinot tradīciju, pie Valmiermuižas alus darītavas 2015. gadā norisināsies šādi tirdziņi:

  • 21.marts - Pavasara saulgriežu svinības un tirdziņš;
  • 9.maijs - Ūsiņdienas svinības un tirdziņš;
  • 20.jūnijs - Vasaras saulgriežu svinības un tirdziņš;
  • 15.augusts - Māras dienas svinības un tirdziņš;
  • 19.septembris - Miķeļdienas svinības un tirdziņš;
  • 7.novembris - Mārtiņdienas svinības un tirdziņš;
  • 19.decembris - Ziemas saulgriežu svinības un tirdziņš.
KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu