Kurp visi dodas 2015. gadā

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Jaunas tendences ir ne tikai modē, mūzikā vai mākslā, bet arī ceļošanā. Lai arī mūsu pašu Dons ceļo uz Varanasi, Aija Andrejeva uz Azerbaidžānu, tie 2015. gadā nav paši «karstākie» ceļojumu mērķi. Amerikāņu portāls «Fathom» ir publicējis sarakstu ar vietām un valstīm, kuras 2015. gadā apmeklēt skaitīsies stilīgi. Īpaši, protams, domājot par amerikāņu publiku. Sākot ar Kubu, ar kuru ASV atsākusi sarunāties, beidzot ar Dienvidkoreju.

 
Foto: ap/scanpix

Kuba

Kuba un ASV sarāva diplomātiskās attiecības 1961. gadā, bet šogad abu valstu starpā sācies atkusnis. Tas ļaus daudziem amerikāņiem (ne tikai) šo salu apmeklēt daudz vieglāk.

«ASV līdz šim īstenotā Kubas politika ir novecojusi, tādēļ tiek pārtraukta,» nesen izteicies ASV prezidents Baraks Obama.

Foto: Reuters/Scanpix
Foto: Reuters/Scanpix
 
Foto: Reuters/Scanpix

Mjanma (Birma)

Viens no punktiem uz zemeslodes, ko apmeklēt 2015. gadā, ir Dienvidaustrumāzijas valsts Mjanma, kas līdz 1989. gadam pazīstama arī kā Birma. Mjanma ziemeļos un ziemeļaustrumos robežojas ar Ķīnu, austrumos ar Laosu, dienvidaustrumos ar Taizemi, rietumos ar Bangladešu, bet ziemeļrietumos ar Indiju.

Foto: ap/scanpix

Lai gan 1948. gadā tā kļuva neatkarīga valsts, tomēr kopš militāra apvērsuma 1962. gadā valstī tika īstenota politiska un ekonomiska izolācija, tādēļ Mjanma kļuvusi par vienu no nabadzīgākajām valstīm pasaulē, lai gan agrāk bijusi turīga.

Šobrīd valsts kļūst arvien demokrātiskāka un atvērtāka tūrismam.

 
Foto: ap/scanpix

Singapūra

Singapūra ir mazākā Dienvidaustrumāzijas valsts. Tā būtībā ir pilsētvalsts, salu valsts, kas aizņem Singapūras salu un vēl 60 mazākas saliņas, kas atrodas pie Malakas pussalas krastiem. Šogad tā svinēs 50 gadu jubileju.

Statuja "Mūmija" Singapūrā
Statuja "Mūmija" Singapūrā Foto: ap/scanpix
 
Foto: ap/scanpix

Safari

Ebolas vīruss pamatīgi skāris Āfrikas tūrisma industriju, taču 2015. gadā lielākās šausmas varētu būt aiz muguras un varētu varbūt arī doties kādā Āfrikas safari izbraucienā.

Foto: ap/scanpix
 
Foto: ap/scanpix

Maiami

Floridas štata dienvidaustrumos atrodas bagāta pilsēta ar pieczvaigžņu viesnīcām, dārgiem restorāniem un pludmali.

Foto: ap/scanpix
 
Foto: flickr.com

Urugvaja

Iespiesta starp Argentīnu un Brazīliju, šī mazā Dienvidamerikas valsts ir kļuvusi par pievilcīgu tūrisma galamērķi. Hosēignasio pludmale ir paradīze zemes virsū.

 
Foto: flickr.com/bojo

Dienvidkoreja

Cita Koreja (ne tā, kas Ziemeļu) ir futūristiska, demokrātiska, jauneklīga, izdomas bagāta un enerģiska. Baudi mākslu, ballējies cauru nakti un iepērcies 24 stundas diennaktī.

Foto: flickr.com/sunbeams
KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu