Tuvojas Baltijas neatkarīgo aldaru ziemas saiets – Metenis!

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Jau drīz, 21.02.2015., Aristida Briāna ielā 9 notiks ikgadējais Baltijas neatkarīgo aldaru ziemas saiets – Metenis. Saietā piedalīsies teju visas mazās alus darītavas no Baltijas, kas pārstāv amatnieku alus (craft) darīšanas kustību.

No Latvijas saietā piedalīsies Labietis, Malduguns, Eridan darītava un Līgatnes alus, no Igaunijas – Pohjala, Puhaste, Lehe, Hampelmann brewery un Ollenaut, bet Lietuvas – Dundulis. Tā kā šo alus darītavu produkciju nav iespējams nopirkt lielveikalos, tad šī ir vienreizēja iespēja nogaršot visus Baltijas labākos un interesantākos alus vienuviet.

Līdztekus Baltijas amatnieku alus darītavu parādei Metenī notiks arī mājbrūvētāju konkurss. Šogad mājbrūvētāji būs sarūpējuši stipros ziemas garšvielu alus virs 7%, kurus vērtēt tiks aicināti visi pasākuma apmeklētāji. Sacensību uzvarētājs tiks aicināts savu recepti nodarīt alus darbnīcā Labietis, saņemot par to autora atlīdzību.
Lai veicinātu alus baudīšanas kultūru, kā arī dotu apmeklētājiem iespēju nogaršot pēc iespējas vairāk alus šķirņu, Meteņa ietvaros alus tiks piedāvāts tikai 80ml un 160ml porcijās.

Tiem, kam alus darīšana ir sveša, bet vēlētos to apgūt, tiks piedāvāts bezmaksas 6 stundas ilgs alus vārīšanas paraugdemonstrējums alus darbnīcas Labieša galveno aldaru vadībā, izmantojot ikvienam pieejamus virtuves piederumus.
Par izklaidi alus baudīšanas starpbrīžos rūpēsies folkloras kopa Grodi. Būs tradicionālo Meteņu masku darbnīca ar labākās maskas izgatavotāja noskaidrošanu, vīru lielīšanās un spēkošanās, ķekatu izdarības, danči, ziemas salmu lelles dedzināšana, kā arī citas ar Meteņu tradīcijām saistītas atrakcijas visas dienas garumā. Tāpat pasākuma apmeklētājiem tiks piedāvāta lauka virtuve ar pasākuma formātam atbilstošām uzkodām.

Pasākums būs bez ieejas maksas.
Vairāk aktuālās informācijas par pasākumu: www.metenis.lv (aizvedīs uz Facebook pasākuma lapu)

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu