Sākas 17. starptautiskais ledus skulptūru festivāls «Ledus pasaka»

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Jelgavā šovakar tiks atklāts 17. starptautiskajam ledus skulptūru festivāls «Ledus pasaka», kurš norisināsies no 6. līdz 8. februārim.

Jelgavas pilsētas pašvaldības iestādes «Kultūra» sabiedrisko attiecību speciāliste Marta Zīverte aģentūru LETA informēja, ka šis festivāls ar tēmu «Ledus pasaka» («Ice Fairy Tale») notiks pilsētas 750 gadu jubilejas zīmē. Ledus skulptūru izstādē apmeklētājiem būs iespēja aplūkot dažādas tautu pasakas, mitoloģiskos tēlus un pavisam abstraktas pasaku interpretācijas.

Papildus festivāla darbiem tiek radītas arī ledus foto skulptūras, kā Donata veidotā ragana, uz kuras slotas varēs «pavizināties», «Frostiart Baltic» komandas nešpetnie velniņi, trīs sivēntiņi un vilks, bet Harbinas 31. Ledus un sniega čempionāta uzvarētāja Kārļa Īles foto skulptūra būs pārsteigums.

17TH INTERNATIONAL ICE SCULPTURE FESTIVAL from JPPI Kultūra on Vimeo.

Kopumā konkursa darbu un papildu ledus skulptūru veidošanai tiks izlietotas vairāk nekā 70 tonnas ledus.

Šogad festivālā piedalās 30 mākslinieki no Latvijas, Lietuvas, Krievijas, Polijas, Somijas, Dānijas, Serbijas un Francijas, kuri vairāk nekā 70 tonnas ledus, kuru saldēt sāka jau pērn martā, pārvērtīs «Ledus pasakā».

Skulptūru parks apmeklētājiem būs atvērts no 6. līdz 8. februārim, kad skatītāju vērtējumam tiks nodotas konkursa skulptūras, ledus bārs un foto objekti.

Ģimenēm un pašiem mazākajiem festivāla apmeklētājiem sestdien un svētdien visas dienas garumā Ledus pasaku zemi pieskandinās rotaļas un muzikālas izrādes «Ledus valstības noslēpumi» un «Sniegotā diena Disnejlendā» kopā ar iemīļotiem tēliem un Kašeru.

Katru vakaru būs vērojami skulptūru veidošanas paraugdemonstrējumi, skulptūru spīdēšana, dīdžeji un video dejas, bet debesīs iemirdzēsies svētku uguņošana.

    KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

    Nepalaid garām!

    Uz augšu