Uz simtgades Dziesmu un deju svētkiem skatītāju vietu skaitu Mežaparka estrādē neizdosies palielināt

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova / LETA

Uz simtgades Vispārējiem latviešu dziesmu un deju svētkiem skatītāju vietu skaitu Mežaparka estrādē neizdosies palielināt, Dziesmu un deju svētku padomē norādīja kultūras ministre Dace Melbārde (VL-TB/LNNK).

«Saistībā ar Mežaparka estrādi nav gaismas tuneļa galā. Ietilpība arī nākamajos svētkos paliks tāda, kā ir,» pastāstīja ministre. Rīgas dome esot atzinusi, ka spēs sakārtot tikai estrādes apkārtni, bet ne pašu estrādi, jo tam nepietiek līdzekļu. Melbārde atzina, ka arī, skatoties uz valsts budžetu, neredz iespēju atvēlēt līdzekļus estrādes rekonstrukcijai.

Saeimas deputāte Inguna Rībena (VL-TB/LNNK) norādīja, ka vajadzētu vairāk strādāt pie tā, kā cilvēki katrs savā reģionā varētu pulcēties un svinēt dziesmu un deju svētkus. Tas, iespējams, būtu risināms ar svētku koncertu tiešraidēm.

Kultūras ministrija (KM) un Izglītības un zinātnes ministrija (IZM) ir vienojušās līdz 2018.gadam sakārtot Daugavas stadionu. «Visu Daugavas stadiona teritoriju līdz 2018.gadam neizdosies sakārtot, bet kopā ar IZM esam vienojušies, ka sakārtota tiek stadiona centrālā daļa, kur notiek koncerti, un kreisā daļa, kurā dejotājiem paredzēti mēģinājumi,» pastāstīja ministre. Viņa norādīja, ka rekonstrukcija paredz arī skatītāju skaita palielināšanu.

Abas ministrijas vienojušās izstrādāt Ministru kabineta noteikumus, kurus valdībā varētu iesniegt līdz gada beigām. Daugavas stadionam vēl joprojām paredzēts piesaistīt daļu no Eiropas Savienības fondu finansējuma, no kura paredzēta arī jaunas kultūras infrastruktūras būve. Paredzēts, ka maijā IZM būs gatavi prezentēt detalizētāku stadiona rekonstrukcijas plānojumu.

Kā norādīja Valsts izglītības un satura centra vadītāja pienākumu izpildītāja Agra Bērziņa, jau uz Skolēnu dziesmu un deju svētkiem šogad Daugavas stadionā tiks nomainīts segums. Tam esot nepieciešami piemēroti laikapstākļi.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu