Top10 vietas pasaulē, kur visbiežāk taisa selfijus

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Instagram

Lielbritānijā bāzētais tūrisma portāls «Attraction Tix» apkopojis datus par vietām, kur tūristi visbiežāk taisa selfijus jeb pašbildes. Starp desmit populārākajām pašbilžu uzņemšanas vietām iekļuvis Londonas Bigbens, «Empire State Building» debesskrāpis Ņujorkā u.c. populāri tūristu apskates objekti. Lūk, kā tie sarindojušies pēc popularitātes jeb pēc uzņemto selfiju skaita.

 
Foto: Instagram

10. Londonas tilts - 3820 pašbildes

Londonā viens no aizraujošākajiem tūristu piesaistes objektiem ir ikoniskais Tauera tilts. Tilts oficiāli tika atklāts 1894. gadā.

 
Foto: Instagram

9. Rokfellera centra skatu tornis Ņujorkā - 4290 pašbildes

Rokfellera centra skatu tornis paver satriecošu skatu uz Ņujorku.

 
Foto: @scenesfromrome

8. Romas Kolizejs - 4670 pašbildes

Kolizejs, celts un sākotnēji pazīstams kā Flāvija amfiteātris, ir eliptisks amfiteātris Itālijas galvaspilsētas Romas centrā, un ir vislielākais Romas impērijas laika amfiteātris. Kolizejā bija vietas 50 000 skatītājiem.

 
Foto: twitter.com

7. Parīzes Disnejlenda - 4740 pašbildes

Disnejlenda - zeme, kur bērni var sastapt savus iemīļotos pasaku varoņus, paši iekāpt pasakā un mesties jautros piedzīvojumos. Tā ir vieta, kur bērnība atrodas rokas stiepiena attālumā.

 
Foto: twitter.com

6. Svētās ģimenes baznīca Barselonā - 4970 pašbildes

Svētās Ģimenes baznīca ir Romas katoļu baznīca Barselonā, Katalonijā, Spānijā. Tās arhitekts ir kataloniešu arhitekts Antonio Gaudi. Svētās Ģimenes baznīca ir viens no plašāk pazīstamajiem Barselonas simboliem. Lai arī tā nav pabeigta, 1984. gadā baznīca tika iekļauta UNESCO Pasaules mantojuma sarakstā.

 
Foto: @corradokid

5. «Empire State Building» Ņujorkā - 8430 pašbildes

Empire State Building ir debesskrāpis Manhetenā, Ņujorkā. Debesskrāpim ir 102 stāvi, augstums līdz jumtam ir 381 metrs, bet kopā ar jumta spici celtnes augstums sasniedz 443,2 metrus.

 
Foto: twitter.com

4. Bigbens Londonā - 8780 pašbildes

Bigbens ir iesauka pulksteņa tornim, kas atrodas Vestminsteras pils ziemeļu daļā, Londonā. Tas ir slavens ar savu precizitāti un milzīgo zvanu, kura masa ir vairāk nekā 13 tonnas. Tas ir lielākais pulksteņa tornis pasaulē, kas rāda laiku uz visām četrām debespusēm. Pulksteņa torņa celtniecība tika pabeigta 1858. gada 10. aprīlī. Bigbens ir viens no Londonas un arī Apvienotās Karalistes simboliem.

 
Foto: twitter.com

3. Halīfa tornis Dubaijā - 8860 pašbildes

Burj Khalifa ir debesskrāpis Dubaijā. 828 metrus augstā ēka tika atklāta 2010. gada 4. janvārī un ir augstākā celtne pasaulē.

 
Foto: twitter.com

2. «Disney World» Kalifornijā - 9870 pašbildes

«Disney World» atvērts 1955. gada 17. jūlijā. Parks pieder Volta Disneja kompānijai. Kopš atvēršanas parku ir apciemojuši vairāk nekā 515 miljoni cilvēku.

 
Foto: twitter.com

1. Eifeļa tornis Parīzē - 10 700 pašbildes

Populārākā pašbilžu uzņemšanas vieta pasaulē ir Eifeļa tornis Parīzē. 2014. gadā pie Eifeļa torņa uzņemtas 10 700 pašbildes. Tērauda tornis ir ne tikai starp Parīzes populārākajām vietām, bet viena no ievērojamākajām apskates vietām visā pasaulē.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu