Daugavpilī svinēs Masļeņicu

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: RIA Novosti/Scanpix

Šodien plkst.12 Daugavpilī, Vienības laukumā, notiks tradicionālā Masļeņicas svinēšana, aģentūru LETA informēja Daugavpils pilsētas pašvaldībā.

Pasākuma gaitā ikviens varēs iesaistīties spēlēs un atrakcijās, piedalīties loterijā, vizināties ar zirgiem, iesaistīties citās aktivitātēs. Apmeklētājus izklaidēs draiskie skomorohi un Masļeņica - Rēzeknes teātra studijas «Joriks» aktieri.

Ar priekšnesumiem svētku apmeklētājus iepriecinās arī Krievu kultūras centra, Krievu vidusskolas-liceja, Baltkrievu kultūras centra un baltkrievu biedrības «Uzdim» radošie kolektīvi, kā arī viesi no Maskavas - kolektīvs «Belij denj» («Baltā diena»).

Kā neiztrūkstoša Masļeņicas tradīcija būs arī cienāšanās ar pankūkām un salmu lelles, kas simbolizē ziemu, dedzināšana. Pasākuma laikā, no plkst.10 līdz 16, darbosies tirdziņš.

Masļeņicas svinības organizē Daugavpils pilsētas domes Jaunatnes departaments, Kultūras pārvalde un Krievu kultūras centrs. Ieeja uz pasākumu - par brīvu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu