Režisore: Liepājā ir daudz radošu cilvēku, tas ir šīs pilsētas fenomens

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Radošo cilvēku daudzums ir Liepājas fenomens - pilsētā teju katrs otrais savā brīvajā laikā nodarbojas ar kādu no mākslas veidiem, tostarp arī cilvēki, kuri ikdienā nodarbojas ar ļoti nopietnām lietām, šādu viedokli intervijā «Rietumu radio» pauda Liepājas 390 gadu jubilejai veltītā koncertuzveduma «Es esmu Liepāja» idejas autore un režisore Maija Kalniņa.

Kā norādīja Kalniņa, koncertuzveduma «Es esmu Liepāja» tapšanā tika aicināts iesaistīties katrs liepājnieks, un šim aicinājumam atsaukušies vairāki simti cilvēku.

«Liepājas radošais potenciāls ir milzīgs, un dullums ir viens no šīs pilsētas stūrakmeņiem. Vienlaikus reizēm nākas sastapties ar noliegumu, tādēļ šiem dullajiem rodas sajūta, ka mēs esam jukuši,» sacīja Kalniņa.

«Radošajiem cilvēkiem ir nepieciešama pretestība, taču, nemitīgi slāpēta, tā var arī izzust.

Tas ir ļoti cilvēciski, tomēr kaut kādā brīdī radošajam cilvēkam vajag, lai pasaule atbild,» pauda režisore.

Viņa gan piebilda, ka liepājnieki ir ļoti lieli individuālisti un bieži nespēj sadarboties vai vienoties par kopīgu skatījumu uz to, kādai vajadzētu būt pilsētai.

«Idejas un viedokļi pilsētā ir atšķirīgi, un man tas ļoti simpatizē,» sacīja Kalniņa. «Nevar būt viena patiesība, taču ir svarīgi pretrunīgos procesus apvienot un atrast tiem vietu, jo viedokļu atšķirībā tomēr veidojas enerģija, kas dzen uz priekšu un veido dzīvi. Katrs atšķirīgais ir ļoti vērtīgs, tāpēc mēģināsim mazāk skatīties uz to, kuram lielāka patiesība, bet gan centīsimies saprast, kā šīs patiesības savīt kopā vienā lielā upē un kā zem šīm Liepājas debesīm mēs varam dzīvot kopā, būdami tik dažādi,» viņa teica.

Jau ziņots, ka šogad martā Liepājā ar vairākiem pasākumiem tiek svinēta pilsētas 390 gadu jubileja, un viens no dzimšanas dienas svinību centrālajiem notikumiem ir koncertuzvedums «Es esmu Liepāja», kura veidošanā tika aicināts iesaistīties ikviens liepājnieks.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu