«Reklāmas rīmu nakts» programmā - arī Latvijā ražoti vintage video

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

20.martā uz Rīgas Kongresu nama lielā ekrāna atgriežas leģendārais šovs «Reklāmas rīmu nakts». Rīgā pasākums notiks jau 15. reizi, bet pasaulē šā iespaidīgā notikuma vēsture aizsākās 1981. gadā Parīzē. «Reklāmas rīmu nakts» video kolekcija ir unikāla ar to, ka nepiedāvā standarta reklāmas, bet gan aizraujošus, smieklīgus un pārdrošus video, kas vairāk līdzinās mazām īsfilmām.

«Reklāmas rīmu nakts» autors ir francūzis Žans Marī Bursiko (Jean Marie Boursicot), kura kolekcijā ir gandrīz miljons kino un TV reklāmas klipu no visas pasaules. Katru gadu šī unikālā bibliotēka, kas tiek dēvēta par Žana Marī Bursiko sinematēku, tiek papildināta ar jauniem desmitiem tūkstošu video īsfilmu. Vecākais materiāls Žana Marī Bursiko bibliotēkā datēts ar 1898. gadu.

Projekts iekļauts Ginesa rekordu grāmatā divās kategorijās: vislielākā reklāmas klipu kolekcija un visgarākais reklāmas šovs. Kopš pirmsākumiem «Reklāmas rīmu nakts» notiek ne tikai Francijā, bet arī regulāri viesojas gandrīz 160 pasaules pilsētās gandrīz 50 valstīs.

Rīgā līdzīgi kā citur pasaulē «Reklāmas rīmu nakts» sastāvēs no trīs daļām un ilgs ap sešām stundām, kopumā iekļaujot ap 300 videoklipu. Šī programma nav pieejama internetā. Video tiks demonstrēti ar subtitriem latviešu un krievu valodā. Pasākuma formāts paredz divus starpbrīžus ar izklaidējošo daļu, būs pieejamas restorānā gatavotas uzkodas un darbosies bārs.

«Pārsteidzoši, bet tikai «Reklāmas rīmu naktī» iespējams noskatīties reklāmas, kas filmētas Latvijā pirms 25 - 30 gadiem. Tās skatoties, saproti, ka precīzākais laikmeta atspoguļojums ir tieši reklāma. Iespējams, tieši tāpēc Žana Marī Bursiko kolekcija ir atzīta par unikālu pasaules mantojumu,» uzsver Danīls Kostinskis, «Reklāmas rīmu nakts» producents Baltijas un NVS valstīs

«Svarīgi piebilst, ka pasākums nav orientēts tikai mārketinga, reklāmas un PR speciālistiem. Skatītāju vidū (pilsētās un valstīs, kurās notiek «Nakts») parasti ir daudz tādu cilvēku, kuru dzīve un darbs nav saistīts ar preču un pakalpojumu virzīšanu. Viņiem vienkārši patīk lieliska reklāma. Cik mums zināms, arī Rīgā ir liels skaits tādu cilvēku, līdzīgi kā arī reklāmas nozarē strādājošo,» stāsta Ļevs Fainveics, «Reklāmas rīmu nakts» rīkotājs Latvijā un biznesa semināru uzņēmuma «Business Education Plus» vadītājs.

Pats kolekcionārs Žans Marī Bursiko aicina skatītājus izbaudīt videoklipu kino elementu, aizmirstot par to komerciālo pusi. «Nāciet un izbaudiet reklāmas izklaidējošās, mākslinieciskās un kinematogrāfiskās īpašības, kā arī, iespējams, smelieties idejas savam biznesam,» aicina Ž. M.Bursiko.

«Reklāmas rīmu nakts» notiks 20.martā Rīgas Kongresu namā, Kr. Valdemāra ielā 5, sākums plkst.: 22.00, ieeja no plkst. 21.00. Biļetes ir pieejamas «Biļešu servisa» mājaslapā un kasēs: goo.gl/nY0uDo

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu