Vašingtonas muzejos aizliedz izmantot selfiju statīvu

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Vašingtonas muzeji aizlieguši to teritorijā izmantot sociālo tīklu entuziastu jaunāko izgudrojumu - pašbilžu statīvu. «Gādājot par apmeklētāju un eksponātu drošību, Smitsona institūts aizliedzis trijkāju un vienkājas statīvu izmantošanu mūsu muzejos un dārzos. Noteikums stājas spēkā šodien, 3. martā, un tas attiecas arī uz pašbilžu uzņemšanai paredzētajiem statīviem,» paziņoja institūts.

«Tas ir preventīvs pasākums ar mērķi pasargāt apmeklētājus un eksponātus, sevišķi tad, ja notiek drūzmēšanās,» teikts paziņojumā. «Mēs aicinām muzeju apmeklētājus uzņemt pašbildes un dalīties ar citiem savā pieredzē, taču pašbilžu statīviem vajadzētu palikt somās.»

Pašbilžu statīvs ierindots starp pēdējā laika bezjēdzīgākajiem izgudrojumiem un saukāts par «Narcisa zizli». Vienā statīva galā tiek nostiprināts mobilais telefons, savukārt otru galu tur rokā, lai bildē būtu redzams apkārtējais fons.

Smitsona institūtā ietilpst 19 muzeji un mākslas galerijas, ko ik gadu apmeklē desmitiem miljoni cilvēku.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu