8.marts LU Botāniskajā dārzā un Tropu tauriņu mājā

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: RIA Novosti/Scanpix

LU Botāniskajā dārzā valda īsti pavasarīga noskaņa: zied pirmie pavasara vēstneši - sniegpulkstenītes un erantes, bet Palmu mājas priekšā dzeltenos ziedos ir liela burvju lazda. Savukārt siltumnīcā krāšņi zied acālijas. Izejot cauri Acālijas mājas baltu, sārtu un violetu ziedu kupenām, dārza viesi nokļūst Tropu tauriņu mājā. Pašlaik var baudīt kuplas tauriņu saimes sabiedrību, kas dabā sastopami Dienvidamerikas un Āzijas dienvidaustrumu daļas tropos.

8.marta dāvana sievietēm - 50% atlaide ieejai Latvijas Universitātes Botāniskajā dārzā un Tropu tauriņu mājā.

Bagātīgajā, dažādo tauriņu klāstā šoreiz izceļas lielais koku danaīds no Āzijas. Tā baltie spārni, ko rotā melns tīklojums, ir lieli salīdzinoši ar paša ķermeni, tādēļ danaīda lidojums atšķiras no pārējiem tauriņiem. Šis tauriņš planē līdzīgi papīra pūķim debesjumā. Savukārt parastajam mormoņtauriņam nosaukumu pētnieki ir piešķīruši, velkot paralēles ar mormoņu reliģiskās organizācijas īpatnībām. Šo tauriņu tēviņiem ir viena veida spārnu rotājums: melns ar baltām svītrām, bet mātīšu spārnus var greznot trīs atšķirīgi ornamenti. Citrontauriņu kāpuri pārtiek no dažādu citrusaugu lapām, kas arī ir iedvesmojis to vārda devējus.

Tauriņu mājas iemītnieki gaida, kad izšķilsies un viņiem pievienosies arī tauriņu valsts milži - Atlasa pāvači. Inkubatorā atrodas veseli 14 vistas olas izmēra kokoni, no kuriem kuru katru mirkli var izkūņoties un spārnus 28 centimetru platumā izplest skaistie pāvači.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu