Skolēni jau gatavojas Dziesmu un deju svētkiem

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Raitis Supe

16. martā Jelgavā tika organizēts pirmais kopmēģinājums XI Latvijas skolu jaunatnes dziesmu un deju svētku mūsdienu deju lielkoncertam «Te mēs es@m». Kopmēģinājumā, kas paralēli norisinājās divās vietās, piedalījās 679 dejotāju no 56 deju grupām, tāpēc mūsdienu deju lielkoncerta virsvadītājiem tas bija liels pārbaudījums, jo ne tikai bija jāsakārto jau apgūtās dejas laukuma zīmējumos, bet arī jāiemāca jaunas.

Kā stāsta deju lielkoncerta «Te mēs es@m» mākslinieciskā vadītāja Edīte Ābeltiņa, sagatavošanās process esot sarežģīts un daudz jāstrādā pie kustību sinhronizācijas, taču dejotāju līmenis ir labs, kas, protams, iepriecina un atvieglo darbu mēģinājuma laikā. Vienlaikus norit cītīgs darbs pie tērpu šūšanas, jo dejotāju ir daudz un plānots, ka uzveduma laikā katrs dejotājs nomainīs vismaz trīs kostīmus. Lai muzikāli paspilgtinātu uzveduma vizuālo krāšņumu, projektam pieaicināta grupa «Instrumenti», kas īpaši šim koncertam raksta jaundarbu, kuru arī izpildīs klātienē koncerta finālā. Nākamais kopmēģinājums gaidāms 4. aprīlī Jelgavā.

Mūsdienu deju lielkoncerts «Te mēs es@m» būs 7. jūlijā Starptautiskajā izstāžu centrā Ķīpsalā XI Latvijas skolu jaunatnes dziesmu un deju svētku laikā. Koncerta sižets norisinās divās daļās. Pirmā daļa ataino virtuālās pasaules atraktīvo pusi un iespēju dažādību, iegūstot neierobežotu skaitu draugus, daloties ar tiem savos pārdzīvojumos un sapņos. Otrajā daļā notiek divu pasauļu sintēzes atainojums: viens un vienmēr viens Tu esi pie ekrāna, kaut arī virtuālajā pasaulē ir it kā simtiem draugu. Visām labajām domām un gaišajiem sapņiem, kuri sēti virtuālajā pasaulē, ir jākļūst par īstenību. Un tam vajadzīgs drauga plecs, kontakts klātienē šeit un tagad.

XI Latvijas Skolu jaunatnes dziesmu un deju svētki norisināsies Rīgā no 6. līdz 12. jūlijam, kuras plašo programmu - ap 50 pasākumu - veidos koru un deju kolektīvu, pūtēju un simfonisko orķestru, vokālo un instrumentālo ansambļu, mūsdienu deju kolektīvu sniegums, kā arī priecēs radošās darbnīcas, teātru izrādes u.c. aktivitātes. Svētku sagatavošanas procesā iesaistīti ap 100 000 skolēnu, bet jūlijā uz Rīgu dosies aptuveni 37 000 dalībnieku no visas Latvijas, kā arī diasporu kolektīvi. Latvijas Skolu jaunatnes dziesmu un deju svētki ir lielākie Latvijas bērnu un jauniešu kultūras un mākslas svētki, kas notiek reizi piecos gados. XI Latvijas Skolu jaunatnes dziesmu un deju svētkus rīko Valsts izglītības satura centrs.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu