Makaronu tiltu konstruēšanas sacensībās Latvijas rekordu pārspēt neizdodas

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova / LETA

Sestdien Rīgas Tehniskās universitātes (RTU) Enerģētikas un elektrotehnikas fakultātē makaronu tiltu konstruēšanas sacensības «STiKS» noslēdzās ar tilta uzbūvēšanu, kas spēj izturēt 476 kilogramu slodzi, pavēstīja RTU Studentu parlamenta pārstāvis Sandis Eglītis.

Šo rezultātu sasniedza trīs puišu komanda «JAM», kuras panākumi tikai par astoņiem kilogramiem atpalika no Latvijas rekorda - 484,44 kilogramiem. Šogad sacensībās piedalījās rekordliels komandu skaits - 40, un to dalībnieki bija ļoti rūpīgi gatavojušies, norādīja Eglītis.

Spageti makaronu tiltu konstruēšanas sacensības
Spageti makaronu tiltu konstruēšanas sacensības Foto: Evija Trifanova / LETA

Dalībnieki sacentās izturīgākā tilta konstruēšanā, sešās stundās to uzbūvējot sacensību norises vietā vai arī veicot to jau iepriekš. Eksperti tiltiem pārbaudīja slodzes izturību, noskaidrojot veiksmīgākās un pārdomātākās konstrukcijas autorus. Uzvarētāji studentu kategorijā ir ieguvuši iespēju piedalīties pasaules spageti tiltu konstruēšanas čempionātā «RECCS 2015», kas notiks šā gada 22.maijā Ungārijā.

Makaronu tilti, kas būvēti pēc precīziem inženiertehniskiem aprēķiniem, spēj izturēt gandrīz 600 kilogramu slodzi. Pasaules rekords ir 578,20 kilogrami.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu