XI Skolu jaunatnes dziesmu un deju svētku noslēguma koncerta Goda virsdiriģents būs J.Erenštreits

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Lita Krone / LETA

XI Skolu jaunatnes dziesmu un deju svētku noslēguma koncerta Goda virsdiriģents būs Jānis Erenštreits, šodien lēma svētku Mākslinieciskā padome.

Kā pavēstīja Valsts izglītības satura centra vadītāja pienākumu izpildītāja Agra Bērziņa, par svētku Goda viesiem par mūža ieguldījumu mūzikas attīstībā un ilggadēju ieguldījumu vairāku Latvijas skolu jaunatnes dziesmu un deju svētku veidošanā padome iecēla diriģentus Paulu Kveldi, Jāni Sprancmani, Helēnu Lazarēviču, komponistu Ēvaldu Siliņu, kā arī Alfrēdu Cinovski.

Padome šodien vienojās, ka svētku simfoniskā orķestra noslēguma koncerta nosaukums būs «Tūkstošbalsu simfonija», savukārt kokļu mūzikas koncerta nosaukums būs «Mana skārienjūtīgā kokle», pastāstīja Bērziņa.

Viņa norādīja, ka patlaban dalībai svētkiem pieteikušies aptuveni 375 dalībnieki no Latvijas diasporām Īrijā, Vācijā, Luksemburgā, Nīderlandē un Lielbritānijā. Arī šiem bērniem, lai piedalītos svētkos, būs jāpiedalās skatēs un jāatrāda iemācītais svētku repertuārs.

Kā ziņots, XI Latvijas skolu jaunatnes dziesmu un deju svētki Rīgā notiks no šā gada 6. jūlija līdz 12. jūlijam.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu