Nedēļas nogalē visā Latvijā notiks pasākums «Satiec savu meistaru! 2015»

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Jau šajā nedēļas nogalē – no 2015.gada 27. līdz 29. martam vairāk nekā 170 vietās visā Latvijā notiks pasākums «Satiec savu meistaru! 2015». Mācekļus pie sevis aicinās tautas lietišķās mākslas meistari, stāstnieki, teicēji un muzikanti.

«Satiec savu meistaru! 2015» ietvaros ikviens aicināts piedalīties meistardarbnīcās, individuālās nodarbībās, atvērtās darbnīcās, paraugdemonstrējumos, lekcijās, koncertos vai dančos un kopīgā muzicēšanā. Pasākumā varēs iepazīt un apgūt dažādas prasmes, kas saistītas ar tradicionālo amatniecību, muzicēšanu, dziedāšanu, mutvārdiem, un zināšanas, kas saistītas ar dabu un visumu, rituāliem un svētkiem. Satikt savu meistaru varēs Latvijas pilsētu un novadu bibliotēkās, muzejos, kultūras centros, izglītības iestādēs un meistaru dzīvesvietās.

Foto: publicitātes

Atrodi savu meistaru un piesakies! Kontaktinformācija

Atrodi savu meistaru un piesakies!

Otro gadu «Satiec savu meistaru!» iekļausies arī Berga Bazāra tradicionāli rīkotajā amatnieku un zemnieku tirgū. Sestdien, 28. martā, no plkst. 12.00 līdz 16.00 tur būs iespēja tikties ar dažādiem meistariem, piedalīties rotaļās un dančos, kā arī apmeklēt lekcijas un praktiskās nodarbības par latviešu tautastērpu valkāšanu un darināšanu. Plkst. 13.00 «Birojnīcā» Berga Bazārā notiks «Satiec savu meistaru!» otrā – Latgalei veltītā DVD atklāšana. Plkst. 14.00 ikviens aicināts uz olu krāsošanas meistarklasi (olas jāņem līdzi pašiem)!

Pasākumu «Satiec savu meistaru!» rīko Latvijas Nacionālais kultūras centrs sadarbībā ar Berga Bazāru un Latvijas novadu un pilsētu pašvaldībām.

Foto: publicitātes

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Nepalaid garām!

Uz augšu