Radošas un mīļas idejas kā pavadīt «Zemes stundu»!

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Piedāvājam radošu ideju ceļvedi pasākumiem, kas veltīti šā gada Zemes stundai, kas notiks no 20:30 līdz 21:30.

 
Foto: Ieva Čīka/LETA

Lielākie Rīgas objekti, kas izslēgsies

Rīgā vairākās kafejnīcās un restorānos tiek plānoti koncerti un vakariņas sveču gaismā. Daudzas pašvaldības, valsts un komercsabiedrības izslēgs ēku apgaismojumu.

Daugavas krastos būs iespējams vērot Dzelzceļa un Vanšu tiltu, Nacionālās bibliotēkas un Swedbank centrālās ēkas izslēgšanas brīdi plkst. 20:30.

Ļoti romantiski, ja šo objektu izslēgšanos vari vērot no augstāka skatu punkta!

 
Foto: Lita Krone / LETA

Zemes stundas svinēšana Kaņepes kultūras centrā

Par tradicionālu pasākumu kļuvusi Zemes stundas svinēšana Kaņepes kultūras centrā, kur no plkst. 18:00 organizatori aicina pievienoties radošā lukturu veidošanas darbnīcā un Alises Blūmes klavierkoncerta pavadījumā draudzīgā gaisotnē gatavoties brīdim, kad «simtiem miljonu cilvēku apvienosies kopīgā vēstījumā par labāku, tīrāku, sakoptāku un skaistāku planētu».

 
Foto: Leta/AFP

Zemes stunda citviet Latvijā

  • Naukšēnos iedzīvotāji tiek aicināti uz pasākumu Naukšēnu muižā «ZEMES PUSOTRSTUNDA».
  • Baltinavas novadā Zemes stundas laikā notiks «Nakts spēles». No 20:15 iedzīvotāji aicināti reģistrēt komandas pie Baltinavas kultūras nama.
  • Elejā Zemes stundas laikā ļaudis pulcēsies Elejas skvēra parkā, kur pagasta pārvalde sagaidīs ar ugunskuru un akustisko mūziku.
  • Limbažos Jauniešu dome aicina pulcēties pie Limbažu pilsdrupām, kur jauniešu grupas A’CO mūzikas pavadījumā notiks Zemes stundai veltīts pasākums.
  • Lielvārdē Jauniešu dome aicina uz Zemes stundas pasākumu Lāčplēša laukumā, kur muzicēs folkloras kopa «Josta» un notiks vides izglītības viktorīna.
  • Viesītē pie muzeja «Sēlija» paredzētas nakts orientēšanās spēles un vides izglītības darbnīcas.
  • Valmierā kafejnīcās un restorānos notiks vakariņas sveču gaismā. Valmieras pilsētas pašvaldība jau no 18:00 aicina iedzīvotājus doties uz Valmieras muzeju, kur iedzīvotājiem būs iespēja ne vien piedalīties Zemes stundas pasākumā, bet arī parakstīt Valmieras pilsētas vides deklarāciju, tā paužot savu individuālo apņemšanos rūpēties par tīru un sakārtotu vidi pilsētā. Valmieras jauniešu dome aicina piedalīties Zemes stundas pasākumā «Aurora Cafe».
  • Rundālē jauniešu biedrība INICIO aicina uz Zemes stundas pasākumu Rundāles novada domes Jaunajā zālē.
  • Liepājā Liepājas Universitātes «Ekopadome», Liepājas dome un «Jauniešu māja» aicina ikvienu īsi pirms plkst. 20:30 pulcēties pie LiepU ēkas, Lielajā ielā 14, līdzi ņemot svecīti un savu velosipēdu. Pasākumā no līdzpaņemtajām svecītēm plānots izveidot akcijas simbolu «60+». Pēc tam, atdarinot simbola kontūru, Liepājas ielās tiks izbraukts īpaši pasākumam izveidots maršruts.
  • Tērvetē novada Jauniešu iniciatīvas centra jaunieši rīkos Zemes stundu Augstkalnē. Laukumā pie pagasta pārvaldes ikvienu atnākušo sagaidīs ugunskurs, silta tēja, dažādas aktivitātes, latviskas dejas un dziesmas.
  • Salas novadā Jauniešu dome aicina uz pasākumu «Labvakar, Zemes stunda» pie Salas kultūras nama. Plānota nakts orientēšanās, rotaļas bērniem, birzītes izgaismošana (svecīte pašu apgleznotās burciņās), zaļās tējas baudīšana no lielā katla, dziesmu kari pie ugunskura.
  • Mārupē Jauniešu dome aicina iedzīvotājus atzīmēt Zemes stundu Daugavas ielā 29a. Pasākums sveču gaismā, baudot tēju un spēlējot galda un citu veidu spēles.
  • Dobelē Jauniešu dome aicina svinēt Zemes stundu vēsturiskajā tirgus laukumā ar mūziku, siltu tēju un ugunskuriem. Pasākuma noslēgumā dalībnieki vienosies kopīgā «60+» fotogrāfijā.
  • Olainē jauniešu dome aicina doties uz Olaines Vēstures un mākslas muzeju, kur notiks Zemes stundai veltīts pasākums.
  • Vārkavā pie domes ēka notiks Zemes stundai veltīts pasākums, kurā apmeklētājus sagaidīs ugunskurs, silta tēja un sarunas par klimata izmaiņām, kā arī muzikāli priekšnesumi.
  • Cēsīs novada Jauniešu dome rīko konkursu «Kā ļaut zemei stundu atpūsties?», kurā uzvarētājam būs iespēju gaismu izslēgt Cēsu Vienības laukumā. Tāpat tradicionāli mākslas telpā «Mala» notiks Zemes stundai veltīts pasākums, kur organizatori sagaidīs ar ugunskuru, siltu tēju un akustisko mūziku.
  • Daugmalē multifunkcionālajā centrā ikviens iedzīvotājs aicināts piedalīties radošajās darbnīcās, iepazīties ar Zemes stundas būtību un videi draudzīgu dzīvesveidu grupas «Mirkļa ceļotāji» pavadībā.
  • Aknīstē Zemes stundas laikā būs iespēja izstaigāt Gārsenes pili, kur lukturīšu gaismā būs iespēja klausīties nostāstus par pils «Zilo dāmu».
  • Jēkabpils pašvaldība aicina iedzīvotājus Zemes stundas laikā doties uz pasākumu Krustpils pilī.
 
Foto: flickr.com/ woodleywonderworks

Idejas, kā pavadīt šo stundu mājās

Izbaudi sveču gaismu!

Radi romantiku tāpat vien - par godu Zemei un par godu savai mājas vietai! Esi šodien mazliet kaprīza arī sveču izvēlē - dodies uz veikalu un izvēlies nevis tās, kuras maksā vislētāk, bet tās, kuru krāsa vai smarža tev ir ļoti tīkama!

Noteikti tev plauktos stāv nepamatoti aizmirsti svečturi vai lukturīši, kuriem nu var dot darbu - svinīgi turēt sveci!

Gatavojoties Zemes stundai, vari arī lukturīšus uzmeistarot pati - galu galā pat burciņa, apsieta ar košu lenti, izskatās mīlīgi!

Izbaudi vannu!

Vanna vienmēr nomierina, relaksē un savā ziņā arī uzlādē! Kāpēc lai sevi nepalutinātu ar aromātisku peldi sveču gaismā? Varbūt īstais brīdis pagatavot Kleopatras piena vannu? Protams, lieliski, ja tev vannā piebiedrojas mīļotais un glāze laba vīna!

Galda spēles, dzeja un mīļas sarunas!

Kad tu pēdējo reizi spēlēji galda spēles? Kad sveču gaismā lasīji vai klausījies dzeju? Vai vienkārši mīļi parunājies ar sev tuvajiem? Atceries, ka kāds no draugiem arī spēlē ģitāru!

Neturi sveci zem pūra, sazvani draugus, izlemiet, kur tikties, un apsolu - vakars būs fantastisks!

Un, protams, mīlēšanās...

Būtu grēks to nepieminēt šajā ideju sarakstā! Ikdienas rutīnā mēs tā jau reti viens otru samīļojam un glāstām... Manuprāt, vislietderīgākais, veselīgākais un ekonomiskākais veids, kā pavadīt šo stundu!

Un kāpēc šoreiz procesu nedažādot?

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu