Lieldienās Rīgā gaidāmi dažādi pasākumi

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Lieldienās Rīgas iedzīvotājiem un pilsētas viesiem būs iespējams apmeklēt koncertus, sarīkojumus ģimenēm ar bērniem, Lieldienu tradicionālos pasākumus ar šūpošanos, folkloras kopu un dejotāju piedalīšanos, informēja Rīgas domē.

Pasākumi notiks dievnamos, kultūras centros, muzejos, parkos un laukumos Rīgas centrā un apkaimēs. Svētku programma sāksies jau 2.aprīlī ar Lieldienu ieskaņas pasākumiem un risināsies līdz 6.aprīlim, piedāvājot apmeklētājiem svētkus kā garīgās, tā tautiskās noskaņās.

Lieldienu pasākumi kristīgā noskaņā sāksies jau 3.aprīlī ar Lielās Piektdienas lūgšanu gājienu - Ekumenisko krusta ceļu ar Svēto Rakstu lasījumiem, meditācijām un aktieru performancēm, tas sāksies pie Svētā Jēkaba katedrāles un noslēgsies Doma laukumā.

Lieldienu garīgo gaisotni galvaspilsētā varēs baudīt vairākos koncertos, kuri notiks Rīgas dievnamos. 3.aprīlī Svētā Jāņa baznīcā Lielās Piektdienas koncertā dziedās kamerkoris «Ave Sol» kopā ar solistiem un pūtēju orķestri «Rīga» diriģenta Andra Veismaņa vadībā. Šajā dienā ar baroka mūzikas skanējumu, Kārļa Heinriha Grauna oratoriju «Jēzus nāve», notiks koncerts arī Svētās Marijas Magdalēnas baznīcā. 4.aprīlī Klusās sestdienas dziedājumi skanēs Svētā Jāņa baznīcā, bet 5.aprīlī Svētā Pētera baznīcā būs koncerts «Lieldienu pārdomu stāsts», Lieldienu koncerts notiks arī Svētā Jāņa baznīcā. Torņakalna baznīcā apmeklētājiem būs iespēja dzirdēt Džakomo Pučīni «Messa Di Gloria». Klausītāji uz garīgas noskaņas koncertiem gaidīti arī kultūras centrā «Mazā ģilde».

Vairākos Lieldienu svētku pasākumos īpaši gaidīti bērni. Lieldienu tradicionālajos rituālos, šūpojoties, krāsojot un ripinot olas, dziedot, līdzdarbojoties dažādās aktivitātēs un vērojot priekšnesumus, varēs iesaistīties kultūras un atpūtas centrā «Imanta», kultūras pils «Ziemeļblāzma» parkā, pie Rīgas kultūras centra «Iļģuciems», Mežaparkā, kinoteātrī «Splendid Palace», kultūras centrā «Ritums», kā arī laukumā pie Brīvības pieminekļa, kur darbosies Jautrās Lieldienu šūpoles. Bērnus aicina arī uz Rīgas Porcelāna muzeju, kur notiks pasākums «Lieldienu zaķis, porcelāns un tēja», tajā darbosies arī izglītojoša radošā darbnīca.

Lieldienu koncerti notiks arī Rīgas Jūgendstila muzejā, VEF Kultūras pilī un kultūras centrā «Mazā ģilde».

Lieldienu pasākumus atbalsta Rīgas dome, Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departaments. Svētku programma ar informāciju par dalībniekiem, norises laiku un vietu pieejama tīmekļa vietnē «www.kultura.riga.lv».

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu