Dekoratīvās mākslas un dizaina muzejā norisināsies ģimenes diena «Dizaina spēles»

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Lieldienu svētkus gaidot, sestdien, 28. martā, plkst. 12.00–16.00 Dekoratīvās mākslas un dizaina muzejs (Skārņu ielā 10/20, Rīgā) aicina bērnus, ģimenes un draugus uz Ģimenes dienu «Dizaina spēles». Dalībniekiem būs iespēja piedalīties dažādās radošajās darbnīcāsprofesionālu dizaineru vadībā. Lieldienām tradicionālo etnogrāfisko zīmju, latviešu ornamenta un dabas motīvu kompozīciju meklējumi šoreiz iegūs jaunu saturu un formu.

Ģimenes dienas pasākums būs saistīts ar pavasara saulgriežiem un Latvijas laikmetīgā dizaina izstādi «Humanizācija», kur viena no ekspozīcijas sadaļām īpaši veltīta bērnības tēmai.28. martā Dekoratīvās mākslas un dizaina muzejā viesosies trīs dizaineres Ieva Pastare, Ingrīda Grants un Ūna Laukmane, kuras iedvesmos kā bērnus, tā pieaugušos četras stundas pavadīt pavasarīgi jautri, radoši un lietderīgi.Mākslinieces rūpēsies par to, lai darbnīcās valdītu prieks, veiksme un radoša dzirksts.

Ģimenes dienā muzejā darbosies:

Putna ligzda

Darbnīcu-spēli vada dizainere Ieva Pastare

Mazajiem apmeklētājiem pievilcīga noteikti būs «Putna ligzdas» darbnīca-spēle. Dizainere Ieva Pastare bērnus uzrunās kopīgi domāt par putnu ligzdu dizainu: par to, kas sola putnu bērniem drošu mājokli, par dažādiem ligzdu veidošanas materiāliem, to iespējām, izturību, lietderību un funkcijām. Par to, ko un kā domā profesionāls dizainers, veidojot kādu pavisam jaunu lietu vai risinot samilzušu problēmu.

Ādas rotu dizaina darbnīca

Rokassprādzes darināt māca māksliniece Ingrīda Grants

Pirmo reizi muzejā būs iespēja piedalīties ādas rotu dizaina darbnīcā. Mākslinieces Ingrīdas Grants vadībā katrs varēs iemācīties darināt rokassprādzi. Jaunā materiāla apguve nav vienkārša, bet interesanta. Tādēļ māksliniece ir sagatavojusi stāstījumu par ādas rotu vēsturi, tradīcijām un daudzveidīgo dizainu– no vienkāršā uz sarežģīto!

BIKIBUKS apdrukā!

Auduma apdrukas darbnīcu vada «Liels un mazs» mākslinieciskā redaktore

Ūna Laukmane

Pasākumā ciemosies arī jautrais, ziņkārīgais un spītīgais ragainis BIKIBUKS, kurš kopā ar izdevniecības «Liels un mazs» māksliniecisko redaktori Ūnu Laukmani palīdzēs apgūt sietspiedes tehniku. Lai darboties būtu interesanti un jautri, neaizmirstiet paņemt līdzi uz muzeju gaišu kokvilnas krekliņu! Izstrādājumam nav jābūt jaunam.

Iepriekšēja pieteikšanās Ģimenes dienai nav nepieciešama.

Dalības maksa: EUR 4,27 no personas (cenā iekļauta dalība visās darbnīcās, kā arī muzeja pastāvīgās ekspozīcijas un izstādes «Humanizācija» apskate).

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Nepalaid garām!

Uz augšu