Jūrmalā notiks dažādi Lieldienu pasākumi

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: PantherMedia/Scanpix

Svētdien, 5.aprīlī, Jūrmalas pilsētā norisināsies vairāki Lieldienām veltīti pasākumi, aģentūru LETA informēja Jūrmalas pilsētas domes Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītājas vietniece Zane Leite.

Programmā paredzētas olu krāsošanas radošās darbnīcas, putnu būrīšu izgatavošana, šūpošanās, koncerti ar koru, folkloras kopu, dziedātāju un dejotāju piedalīšanos.

No plkst. 13 līdz 16 Jūrmalas brīvdabas muzejā, Tīklu ielā 1a, tiks sagaidītas Lieldienas latviešu tradīcijās. Darbosies olu krāsošanas radošā darbnīca, kurā ikviens varēs krāsot olas senlatviešu tradīcijās, olas varēs izvārīt kopīgā katlā uz ugunskura. Turklāt gan olas, gan sīpolu mizas, augus un citus dabīgos materiālus krāsošanai būs sagatavojuši muzeja darbinieki.

Mazos un lielos dzīvnieku draugus iepriecinās šķirnes trusīšu un zīda vistiņu izstāde. Bērni varēs iesaistīties arī putnu būrīšu izgatavošanas darbnīcā un izvietot putnu būrīti mežā vai savā piemājas dārzā. No plkst.14 līdz 15 varēs līdzdarboties Jūrmalas jauniešu teātra pasakainā riņķa dancī «Ķepa pie ķepas, ļipa aiz ļipas».

Plkst.12 pie Jūrmalas Kultūras centra Majoros, Jomas ielā 35, notiks biedrības «Balkānu zieds» rīkots Lieldienu pasākums «Ripo oliņa apkārt pasaulei» ar akordeonista Radovana Popova (Serbija), deju kolektīva «Solo» un koru «Jūrmala» un «Spārnos» piedalīšanos. Darbosies olu apgleznošanas darbnīca, ko vadīs viesmākslinieki no Horvātijas.

No plkst. 13 līdz 16 Kauguru kultūras nama pagalmā, Raiņa ielā 110, norisināsies koncerti un radošās darbnīcas visai ģimenei. Plkst.13 Lieldienu tradīcijas ar folkloras kopu «Skance», 13.30 deju koncerts ar Jūrmalas Kultūras centra deju kolektīvu «Zālīte», «Tapa», «Vēlreiz» un «Ābelīte» piedalīšanos. Plkst.14.30 uz skatuves kāps Normunds Rutulis, bet plkst.15 - izrāde bērniem «Lieldienu Zaķa skola» ar Čučumuižas rūķiem.

Ieeja visos Lieldienu pasākumos Jūrmalā ir brīva.

    KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

    Nepalaid garām!

    Uz augšu