VISC: ikvieni skolēnu dziesmu svētki ir īpaši

BNS
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Ikvieni Latvijas Skolu jaunatnes dziesmu un deju svētki ir īpaši, trešdien intervijā Latvijas Radio teica Valsts izglītības satura centra (VISC) vadītaja pienākumu izpildītāja Agra Bērziņa.

Viņa akcentēja, ka ikvieni svētki ir īpaši, bērni, kuri piedalās svētkos mainās, mainās paaudzes. Viņa norādīja, ka ikviens bērns un jaunietis ar degsmi gaida laiku, kad sāksies Latvijas Skolu jaunatnes dziesmu un deju svētki.

Drīzumā arī paredzēts izsludināt pieteikšanos brīvprātīgā darbam svētku laikā. Paredzēts arī aptuveni 100 cilvēkus algot, kas strādās svētku laikā.

XI Latvijas Skolu jaunatnes dziesmu un deju svētki norisināsies Rīgā no 6. līdz 12. jūlijam. To programmā būs iekļauti aptuveni 50 pasākumu - koru un deju kolektīvu, pūtēju un simfonisko orķestru, vokālo un instrumentālo ansambļu, mūsdienu deju kolektīvu uzstāšanās, kā arī plānotas radošās darbnīcas, teātru izrādes un citas aktivitātes. Jūlijā uz Rīgu dosies aptuveni 37 000 dalībnieku no visas Latvijas, kā arī diasporu kolektīvi.

Latvijas Skolu jaunatnes dziesmu un deju svētki ir lielākie Latvijas bērnu un jauniešu kultūras un mākslas svētki, kas notiek reizi piecos gados. XI Latvijas Skolu jaunatnes dziesmu un deju svētkus rīko Valsts izglītības satura centrs.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu