Kultūras akadēmija aicina jauniešus piedalīties Mūzu akadēmijā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

25. aprīlī, no plkst.12 līdz 15.30 Latvijas Kultūras akadēmijas teātra mājā «Zirgu pasts» norisināsies Mūzu akadēmija, kurā bakalaura studiju interesentiem būs iespēja novērtēt akadēmijas studiju programmu piedāvājumu, piedaloties akadēmijas pasniedzēju vadītajās paraugnodarbībās.

Kā informēja augstskolā, Mūzu akadēmijas mērķis ir sniegt ieskatu Kultūras akadēmijas bakalaura studiju apakšprogrammās, kā arī topošajiem studentiem dot iespēju novērtēt, vai izvēlētā studiju joma atbilst viņu interesēm.

Šī gada Mūzu akadēmijas piedāvājumā ir astoņas īpaši sagatavotas lekcijas. Nodarbībā «Iztēle un fantāzija» Latvijas Leļļu teātra aktrise un režisore Laila Kirmuška iepazīstinās ar dažādām leļļu vadīšanas tehnikām, kuras dalībnieki varēs izmēģināt arī paši. Profesore Rūta Muktupāvela nodarbībā «Kultūras jēdziena interpretācijas iespējas» stāstīs, kā kultūras teorijas zinātne var palīdzēt orientēties «kultūras» jēdziena definīciju un izpratnes dažādībā.

Iespēju iemācīties un praktiski pielietot frāzes, kas noderēs, ceļojot pa Spāniju vai satiekot spāņu valodā runājošos, spāņu valodas un kultūras radošajā darbnīcā piedāvās lektore Ana Leona. Laikmetīgās dejas tehniku izmēģināt aicinās lektore Ramona Galkina nodarbībā «Laikmetīgās dejas tehnika laikmetīgam cilvēkam».

Notiks arī profesora Jura Urtāna nodarbība «Rūnas un hieroglifi Latvijas akmeņos: viltojumi, atdarinājumi». Par to, kāpēc nav iespējams apgūt turku valodu, nezinot kultūru, stāstīs lektore Sibela Burčera. Nodarbību «Ieskats angļu tautas kultūrā» profesore Anita Načisčione veltīs tādiem angļu tautas kultūras aspektiem kā balādes, dziesmas, mīklas un anekdotes.

Asociētā profesore Anda Laķe nodarbību «Kultūras un radošuma komercializācijas spožums un posts: izpēte un menedžments» veidos kā diskusiju par to, vai un cik Latvijas iedzīvotāji ir gatavi maksāt par kultūras un mākslas produktiem.

Pieteikties Mūzu akadēmijas nodarbībām līdz 23. aprīlim iespējams, aizpildot pieteikuma formu portālā (skat. resursus).

Pieteikties šeit:

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu