Mērķprogrammā «Latvijai -100» VKKF 280 tūkstošus eiro sadala 38 projektiem

BNS
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Mērķprogrammā «Latvijai -100» Valsts kultūrkapitāla fonds (VKKF) sadalījis 280 tūkstošus eiro 38 projektiem, uzzināja fondā. Lielā pieteikumu skaita un pieprasītā finansējuma apmēra dēļ VKKF padomei bija nepieciešams papildu laiks, lai izvērtētu pieteikumus. Konkursam tika iesniegti 218 pieteikumi, un to pieprasītais finansējums bija 3 294 095,51 eiro, taču programmas projektu finansēšanai bija paredzēti 280 000 eiro.

Lielākās summas - 20 000 eiro - piešķirti projektiem «Latvijai no 1 līdz 100» un «Latvijas zelta pods», 19 725 eiro - «Latvijas arheoloģijas rokasgrāmatai».

Līdzekļi piešķirti gan literatūras pētījumiem un diskusijām, gan Latvijas Radio kora koncertuzvedumam un Latvijas Nacionālā simfoniskā orķestra festivālam, gan dokumentālajām filmām un nacionālajam lugu konkursam un citiem projektiem.

Līgums ar VKKF finansējuma saņēmējiem jānoslēdz līdz 8.maijam.

Programmas «Latvijai – 100» mērķis ir izveidot daudzveidīgu un kvalitatīvu kultūras pasākumu programmu Latvijas valsts simtgades svinību sagatavošanai un īstenošanai. Šajā konkursā finansējumu varēja pieprasīt aktivitātēm, kuru īstenošana paredzēta līdz 2016.gada 31.martam, ar kurām iecerēts radīt paliekošas kultūras, mākslas vērtības un simbolus, kas raksturo un veido Latviju kā kultūrnacionālu valsti 21.gadsimtā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu