Notiks Avotu ielas krāmu tirgus

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Lita Krone / LETA

Koka ēku renovācijas centrā «Koka Rīga» šodien no plkst.10 līdz 16 norisināsies Avotu ielas krāmu tirgus, informēja tirgus rīkotāju pārstāve Irita Antoņeviča.

Jau no paša rīta apmeklētājiem būs pieejams visdažādāko preču klāsts - sākot ar mūsdienu sadzīves niekiem, kleitām no omītes skapja, līdz pat retām, kolekcionāru kārotām pastkartēm un nozīmītēm. Piedāvājums būs pārsteidzošs savā raibumā, un pircējiem uz tirgu jādodas ar vēlmi atrast ko negaidītu, bet sen meklētu Avotu ielas apkaimes iedzīvotāju mantu krājumā.

Krāmu tirdziņa norisei Avotu ielas apkaimē ir ne vien praktiska loma, dodot otro dzīvi lietotām mantām, bet arī simboliska nozīme ielas tirdzniecības gara uzturēšanā.

«Mazliet vairāk nekā kilometru garās ielas namu pirmajos stāvos, kur rindojas līgavu kleitu veikali, bet tālāk mijas lietotu apģērbu bodītes, savdabīgi krodziņi un ieskrietuves, kurpnieku, restauratoru un rokdarbnieku darbnīcas, vēsturiski atradušās visdažādākās bodītes, kā arī darbojušās konfekšu un makaronu fabrikas, maiznīcas, traktieri un restorāni, foto darbnīcas, grāmatu spiestuves un žurnālu izdevniecības, ziepju un spodrināšanas līdzekļu ražotnes, tālāk no centra atradās arī nopietnākas ražotnes - mēbeļu, ķēžu, zemkopības rīku darbnīca, metāla lietuve, slīpētava un niķelētava, bet ielas galā - skvērā, kur krāmu tirdziņš norisinās vasarā, savulaik bijis pat malkas tirgus,» stāsta Antoņeviča.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu