«Dauderos» Lauras Appenas fotogrāfiju izstāde «Sarkandaugava»

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

22. aprīlī plkst. 18.30 ikviens interesents aicināts uz radošās grupas «FotoBūda» līdzdalībnieces Lauras Appenas fotoizstādes «Sarkandaugava» atklāšanu LNVM nodaļā «Dauderi» (Sarkandaugavas iela 30). Izstāde būs apskatāma līdz šī gada 21. augustam.

Izstādē aplūkojamā kolekcija pirmo reizi ieraudzīja gaismu 2014. gada septembrī, brīvdabas foto izstādē, Sarkandaugavas parkā, kas ar Sarkandaugavas attīstības biedrības atbalstu norisinājās urbānā eksperimenta «Sarkanās upes pērles» un festivāla «Survival Kit» ietvaros.

Laura Appena dzimusi 1984. gada septembrī, Rīgā. Interese par Sarkandaugavu kā potenciālu vietu, kuru būtu vērts sagūstīt attēlu sērijā, aizsākās 2013. gada pavasarī. Laura Appena savu fotostāstu arī izteikusi vārdos: «Klaiņojot ar fotokameru pa Sarkandaugavas ielām, pagalmiem un skvēriem, centos tikt vaļā no nepievilcības, no nedrošības sajūtas un no stereotipiem, lai kļūtu par tādu kā savējo, bet arī lai nepazaudētu pirmo iespaidu tvērienu. Uzkrītošie kontrasti, kur jauno laiku modernizētais sacenšas ar laika zoba paplucināto, drīz vien kļuva par fonu, uz kura iznāca mana fotostāsta jaunie varoņi un sadzīviskas miniatūras. Cilvēkus, vidi un abu mijiedarbību ikdienas ritmā es centos satvert noskaņās, tēlos, zīmēs un simbolos, kas pēkšņi parādījās un pazuda kā dzīvās bildes garām skrienoša loga četrstūrī. Savu kolekciju veidoju melni-baltajā, jo tāda tā man šķita vairāk atbrīvota no liekvārdības. Mani attēli nav Sarkandaugavas pases foto, bet drīzāk subjektīvi kadri, ko esmu safotografējusi savai atmiņu kladei, lai iekrāsotu kādu pabalējušu savas dzīves posmu, un arīdzan Sarkandaugavas noskaņu albumam.»

Izstāde tapusi ar a/s «Aldaris» atbalstu. Izstādes kurators – fotogrāfs Harijs Daina Liepiņš. Izmantotas Lauras Appenas fotogrāfijas.

Foto: publicitātes
KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Nepalaid garām!

Uz augšu