Skolēnu dziesmu un deju svētku noslēguma koncerta dalībniekus paziņos 20. maijā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Inga Vasiļjeva.
Inga Vasiļjeva. Foto: Ieva Lūka / LETA

Visi XI Skolu jaunatnes dziesmu un deju svētku noslēguma koncerta dalībnieki tiks paziņoti 20.maijā, informē Valsts izglītības satura centra vadītāja pienākumu izpildītāja Agra Bērziņa. Rīt, 23. aprīlī, sāksies svētku koru skates, kas noslēgsies 15.maijā. Skašu laikā tiks noskaidroti tie kori, kuri iegūs iespēju piedalīties skolēnu dziesmu un deju svētkos.

Kā norādīja Agra Bērziņa, šogad ir pieaudzis koru skaits. Ja 2010. gadā skatēm tika pieteikts 391 koris, tad šogad tādu ir 455. Tāpat palielinājies arī zēnu koru skaits.

Vislielākais koristu skaits ir no Rīgas, Tukuma, Talsiem, Liepājas, Valmieras, Daugavpils un Rēzeknes, piebilda Bērziņa.

XI Skolu jaunatnes dziesmu un deju svētku noslēguma koncerts «Manā dziesmā tu...» notiks 12. jūlijā plkst.19 Mežaparka Lielajā estrādē. Tā ģenerālmēģinājums paredzēts 11.jūlijā plkst.19.

Svētkos piedalīsies vairāk nekā 37 000 dalībnieku. Paredzēts, ka deju lielkoncertā piedalīsies 16 500 dejotāju, savukārt noslēguma koncertā - 12 000 dziedātāju.

Kā ziņots, XI Latvijas Skolu jaunatnes dziesmu un deju svētki Rīgā notiks no šī gada 6. jūlija līdz 12. jūlijam.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu