TEDxRiga Stāstu medību finālā atklās pirmos TEDxRiga 2015 runātājus

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Trešdien, 29. aprīlī, plkst. 18.30 SSE Riga Sorosa auditorijā Strēlnieku ielā 4a notiks ideju prezentāciju foruma TEDxRiga Stāstu medību fināls, kurā tiks atklāts TEDxRiga 2015 vadmotīvs un izziņoti pirmie runātāji.

Martā izsludinātajās TEDxRiga Stāstu medībās ikviens varēja iesūtīt video un pieteikt savu stāstu, kas var mainīt dzīvi, iedvesmot jauniem sasniegumiem vai vienkārši dot iemeslu aizdomāties. Stāstu medību uzvarētājs saņems iespēju 11. jūnijā kāpt uz lielās TEDxRiga skatuves un dalīties ar savu ideju līdzās prominentiem pašmāju un ārzemju runātājiem. No Stāstu medībās pieteiktajiem stāstiem TEDxRiga komanda izvēlējusies trīs finālistus, kuri dalīsies savos stāstos klātienē Stāstu medību finālā 29. aprīlī. Finālistu izvēlēsies žūrija, kuras sastāvā būs gan TEDxRiga organizatoru komandas, gan atbalstītāju pārstāvji.

«Lai ikvienam dotu iespēju dalīties savā idejā, jau trešo gadu organizējam TEDxRiga Stāstu medības, kuru mērķis ir atklāt līdz šim nedzirdētus stāstniekus un oriģinālas idejas. TED ir brīnišķīga platforma savu ideju prezentēšanai un tālākai attīstībai, un, kā liecina iepriekšējo gadu TEDxRiga runātāju pieredze, var palīdzēt atrast domubiedrus un sadarbības partnerus ārzemēs un virzīt ideju pretī tās īstenošanai,» stāsta TEDxRiga organizatoru komandas pārstāvis Pāvils Jurjāns.

Par iespēju jau 11. jūnijā dalīties ar savu stāstu TEDxRiga konferencē sacentīsies trīs Stāstu medību finālisti, kuri astoņas minūtes garās runās centīsies pārliecināt žūriju un klātesošos. Viens no viņiem ir Mārtiņš Zaumanis, kurš ASV Vusteras politehniskajā institūtā aizstāvējis doktora disertāciju par pārstrādāta asfaltbetona izmantošanu autoceļu būvniecībā un sava pētījuma rezultātus izmantojis reālu ielu segumu izbūvē Ņujorkā. Savā stāstā Mārtiņš vēstīs par Latvijā līdz šim neizmantotām iespējām nolietota ielu asfaltbetona seguma atjaunošanā un seguma atkārtotā izmantošanā.

Par iespēju uzstāties TEDxRiga 2015 cīnīsies arī Zane Veinberga, biznesa psiholoģe un cilvēkresursu vadības eksperte. Zanes ideja balstīta atziņā, ka ikvienam nepieciešams veltīt laiku sev un citiem, lai patiesi saprastu, kas mēs esam un pēc kā dzīvē ilgojamies. Šo ideju viņa attīsta caur pašas izstrādātu kāršu spēli «Story through Stories», kas tās spēlētājiem palīdz atklāt vienam otru un pašiem sevi.

Trešais Stāstu medību finālists ir Austin Nicholas, tūrisma aģentūras «Travel out There» dibinātājs un vadītājs, kurš līdzās darbībai tūrisma jomā ir piepildījis sapni un izveidojis savu futbola komandu «Riga United Football Club». TEDxRiga Stāstu medībās pieteiktajā stāstā Austin dalās ar domu, ka idejas ir kā priežu sēklas — lai tās iesētos, tām ir jāpamet priede. Sekojot šai līdzībai, viņš ir pārliecināts, ka, tikai pametot komforta zonu un pārstājot baidīties no neizdošanās, varam dot savām idejām spārnus, lai uzzinātu, vai tās spēs veiksmīgi «lidot».

Pasākumā tiks atklāti arī pirmie TEDxRiga 2015 runātāji un šā gada vadmotīvs. Iepriekšējos gados TEDxRiga vadmotīvi bijuši «The Art of Doing» jeb «Darīšanas māksla», «The Four Elements» jeb «Četri elementi» un «The Agriculture of Culture» jeb «Kultūras kultivēšana», kas bija TEDxRiga vadmotīvs pagājušajā gadā, kad pasākums notika Eiropas kultūras galvaspilsētas zīmē.

Pasākums ir bezmaksas. Norises valoda — latviešu.

TED ir starptautiska bezpeļņas organizācija ar devīzi «Idejas, ar kurām vērts dalīties» (Ideas worth spreading). Organizācijas pamatmērķis ir iepazīstināt plašāku publiku ar dažādu jomu speciālistu radītām idejām cilvēces attīstībai un dzīves kvalitātes un apkārtējās vides uzlabošanai.

Lai veicinātu ideju apmaiņu nacionālā līmenī, dzima TEDx kustība, kas lokālām komūnām — sabiedrībai, organizācijām un personībām — dod iespēju veidot ilgtspējīgus dialogus. TEDx konferences plāno un koordinē vietējie organizatori, izmantojot labāko TED konferenču praksi.

Pirmā TEDxRiga jeb neatkarīgi organizētā TED konference Rīgā tika rīkota 2012. gada jūnijā. Šogad konference tiek rīkota jau ceturto reizi, un tā norisināsies 11. jūnijā Kino Splendid Palace.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Nepalaid garām!

Uz augšu