Konferences TEDxRiga 2015 vadmotīvs būs «Mazā spēks»

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

TEDxRiga sezonas atklāšanas pasākumā 29. aprīlī tika noskaidrots Stāstu medību uzvarētājs – Mārtiņš Zaumanis. Pasākumā tika atklāts arī TEDxRiga 2015 vadmotīvs un pirmie pieci runātāji. Šogad konferences tēma būs «The Power of Small» jeb «Mazā spēks», un tajā uzstāsies Iveta Vaivode, Evelīna Ozola, Uga Dumpis, Aivars Gribusts, Valdis Zatlers un citi ievērojami runātāji.

TEDxRiga Stāstu medību noslēguma pasākumā 29. aprīlī Rīgas Ekonomikas augstskolā tika noskaidrots Stāstu medību uzvarētājs, kurš jau 11. jūnijā kāps uz TEDxRiga lielās skatuves. Par Stāstu medību 2015 uzvarētāju kļuva Mārtiņš Zaumanis, kura stāsts ir par nolietotā ielu asfaltbetona seguma atkārtotu izmantošanu jaunu segumu izbūvē. Mārtiņš ASV VusterasPolitehniskajā institūtāaizstāvējis doktora disertāciju par pārstrādāta asfaltbetona izmantošanas iespējām un iegūtos rezultātus aprobējis ielu segumu izbūvē Ņujorkā.

Galvenās balvas ieguvēju noteica konkursa žūrija, kuras sastāvā bijaKerli Gabriloviča — Lattelecom komercdirektore un valdes locekle, Arnis Salnājs — Latvijas Pastsvaldes priekšsēdētājs, Kathy Giles-Diaz — ASV vēstniecības Kultūras un preses atašeja, Kaspars Breidaks— improvizators un TEDxRiga runu konsultants un Laima Melkina— TEDxRiga organizatoru komandas pārstāve un žūrijas vadītāja.

Pasākumā tika atklāts arī TEDxRiga 2015 vadmotīvs, «The Power of Small» jeb «Mazā spēks,» kas ikvienu mudina domāt par to, ka nozīmīgu izmaiņu pamatā ir pirmais mazais solis, pirmā nelielā iniciatīva. TEDxRiga komandas pārstāvis Pāvils Jurjāns: «Bieži apkārt dzirdam apgalvojumu, ka nevaram neko reāli mainīt politikā, uzņēmējdarbībā, izglītības sistēmā un citur, tomēr ir cilvēki, kuri to dara un ar savu piemēru aizrauj un iedvesmo citus, mainot sabiedrības domāšanu un attieksmi. Šogad TEDxRiga konferencē jo īpaši uzsvērsim to, cik lielas izmaiņas katrs no mums var radīt un padarīt savu un apkārtējo dzīvi jēgpilnāku, interesantāku un labāku.»

Līdzās šī gada konferences vadmotīvam pasākumā tika atklāti arī pirmie pieci konferences runātāji. Viens no viņiem ir Aivars Gribusts, izglītības kompānijas «Lielvārds» dibinātājs un vadītājs, kurš savā TEDxRiga stāstā izaicinās esošo izpratni par izglītības sistēmu un mudinās domāt par izglītības nākotni. Konferencē uzstāsies arī Iveta Vaivode, fotogrāfijas māksliniece un viena no prestižās Starptautiskās fotogrāfijas vasaras skolas (ISSP) dibinātājām, kura konferencē stāstīs par saviem dzimtas sakņu meklējumiem Latgalē, kas atklājuši sen zudušas pasaules skaistumu.

Tāpat TEDxRiga 2015 uzstāsies arī Evelīna Ozola, urbānā arhitekte un dizainere, kura savā stāstā vēstīs par ielu kā publisku telpu un veidiem, kā to padarīt sabiedrībai draudzīgāku un patīkamāku. Viens no pirmajiem atklātajiem runātājiem ir arī epidemiologs un infektologs Uga Dumpis, kurš uzrauga infekcijas slimību izplatību Latvijā un konsultē veselības aprūpes politikas veidotājus. Savā stāstā Uga vēstīs par antibiotikām un medicīnas potenciālu nākotnē. TEDxRiga 2015 uzstāsies arī ārsts, Latvijas prezidents no 2007. līdz 2011. gadam Valdis Zatlers, kurš caur daudz pieredzējuša ārsta prizmu var atklāti runāt arī par savām politikā gūtajām atziņām.

TEDxRiga konference šogad norisināsies jau ceturto reizi, un notiks 11. jūnijā Rīgas vecākajā kinoteātrī Splendid Palace. Biļetes uz pasākumu būs iespējams iegādāties www.ekase.lv, sākot no nākamās nedēļas.

TEDxRiga 2015 galvenie atbalstītāji ir Lattelecom un Latvijas Pasts, atbalstītāji Rīgas Ekonomikas augstskola, Latvijas Universitāte, Amerikas Savienoto Valstu vēstniecība Latvijā, informatīvie atbalstītāji TVNET un Radio NABA.

TED ir starptautiska bezpeļņas organizācija ar devīzi «Idejas, ar kurām vērts dalīties» (Ideas worth spreading). Organizācijas pamatmērķis ir iepazīstināt plašāku publiku ar dažādu jomu speciālistu radītām idejām cilvēces attīstībai un dzīves kvalitātes un apkārtējās vides uzlabošanai.

Lai veicinātu ideju apmaiņu nacionālā līmenī, dzima TEDx kustība, kas lokālām komūnām — sabiedrībai, organizācijām un personībām — dod iespēju veidot ilgtspējīgus dialogus. TEDx konferences plāno un koordinē vietējie organizatori, izmantojot labāko TED konferenču praksi. PirmāTEDxRiga jeb neatkarīgi organizētā TED konference Rīgā tika rīkota 2012. gada jūnijā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu