Foto: Valpurģu nakts izdarības Kultūras akadēmijā

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edgars Kalmēns TVNET

Piektdien Latvijas Kultūras akadēmija (Ludzas ielā 24) jau devīto reizi vēra savus vārtus mūzikas, kultūras un pavasara maģijas mīļotājiem Valpurģu naktī. Paralēli jauno režisoru filmām, dejas un teātra meistarklasēm, interesantām lekcijām un raganas dedzināšanai uz lielās skatuves uzstājās tādas grupas kā «Manta» un «Baložu Pilni Pagalmi». Pusnaktī akadēmijas dārzā dedzināta pati ļaunākā un negantākā ragana.

«Valpurģi « ir ikgadējs LKA pasākums, kurš aicina apmeklētājus no tumsas ierašanās līdz rīta gaismai svinēt dzīvi, ļaujoties mūzikas ritmiem pie Lielās skatuves un Chill zonā, izglītojoties un izklaidējoties, piedaloties dažādās lekcijās un skatoties aktuālākās jauno režisoru filmas, vērojot un iesaistoties dažādās aktivitātēs, atpūšoties draugu un jaunu paziņu lokā pie ugunskura, kurā pusnaktī tiks dedzināta ragana.

Šobrīd pasaulē Valpurģu nakts ir zināma kā pavasara iestāšanās svinēšanas laiks, bet vēsturiski šis bijis raganu kopā sanākšanas rituāls, kurā notikušas dejas ap ugunskuru un liela buršanās. Vēlāk viss pārvērtās, Valpurģiem kļūstot par visu raganu biedu, jo 30. aprīlī visas ķecerīgās dāmas tika liktas uz sārta, sadedzinot viņu grēcīgās miesas.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu