Foto: Noticis pirmais viesmīļu skrējiens

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Nauris Garkaklis

2.maijā Rīgā norisinājās pirmais viesmīļu skrējiens Latvijā. Bastejkalnā pulcējās vairāki desmiti viesmīļu, lai pierādītu savu veiklību šajā izaicinājumā.

Viesmīļu skrējiena mērķis ir veikt noteiktu distanci pēc iespējas ātrāk. Lai arī šīs sacensības tiek dēvētas par skrējienu, vēsturiskie noteikumi paredz, ka skriešana ir aizliegta. Skrējiena dalībnieki trasē devās, vienā rokā turot paplāti, uz kuras novietotas divas pilnas ūdens glāzes un atvērta ūdens pudele. Lai sacensības padarītu vēl interesantākas, viesmīļiem trasē jāpārvar arī vairāki šķēršļi un uzdevumi, piemēram, jāpārvietojas starp vairākiem tuvu novietotiem galdiņiem, pēc iespējas ātrāk jāatver pudele un tamlīdzīgi.

Viesmīļu skrējiens ir populārs visā pasaulē. Tā pirmsākumi meklējami 20.gadsimta sākumā Francijā, kur to dēvē par «course de garcons de cafe». Skrējiena nolūks bija popularizēt viesmīļa profesiju Parīzē. Mūsdienās šādi skrējieni notiek vairāk nekā 53 pasaules valstīs, tostarp ASV, Japānā, Beļģijā, Argentīnā un citur.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu