4.maijā aicina bez maksas apmeklēt Zaķusalas TV torni, kā arī fotografēt to

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova / LETA

Šā gada 4.maijā aprit 25 gadi kopš Latvijas Republikas neatkarības atjaunošanas. Par godu nozīmīgajai gadadienai Zaķusalas TV torņa mastā, klātesot Ministru prezidentei Laimdotai Straujumai un video konkursa «Mūsu 4.maija deklarācija» dalībniekiem, tiks pacelts Latvijas Republikas karogs, informē VAS Latvijas Valsts radio un televīzijas centrs (LVRTC).

Šis ir nozīmīgs notikums, jo nepilnu 30 torņa darbības gadu laikā tajā tikai vienreiz - LVRTC dibināšanas 90. gadadienā pērnā gada decembrī - ir plīvojis karogs, turklāt tajā ir plīvojis tikai sarkanbaltsarkanais karogs.

«Kad televīzijas tornis tika uzcelts, likumsakarīgi, ka tā brīža varas pārstāvjiem šķita ļoti kārdinoši 368 m augstā torņa mastā pacelt LPSR karogu, tomēr mūsu darbinieki to atteicās darīt. Tā kā šādā augstumā īstenot karoga pacelšanu nevarēja kurš katrs, kas to gribētu, bet tikai īpaši kvalificēti darbinieki, karogs Zaķusalas TV torņa mastā tā arī pacelts netika. Arī vēlāk barikāžu laikā, augusta puča un citos neatkarīgas valsts pastāvēšanai izšķirošos brīžos gan tornim, gan tajā strādājošajiem ir bijusi nozīmīga loma vienas no demokrātiskas valsts pamatvērtību - spējas brīvi pārraidīt un saņemt informāciju - nodrošināšanā un nosargāšanā,» uzsver Latvijas Valsts radio un televīzijas centra (LVRTC) valdes priekšsēdētājs Jānis Bokta.

Karogs tiks pacelts uz vienu diennakti un torņa mastā plīvos no plkst. 8.30 līdz 5.maija rītam. LVRTC aicina ikvienu interesentu apmeklēt gan karoga pacelšanas brīdi, gan arī pēc tam no plkst. 10.00 līdz pat plkst. 20.00 bez maksas paviesoties publiski pieejamajā skatu laukumā 97 m augstumā.

Karoga pacelšana tiks iemūžināta arī filmējot un fotografējot virs zemes. To nodrošinās aviokompānija SIA «Baltijas Helikopters», kuras pilotiem ir vairāk nekā divdesmit gadu pilotēšanas pieredze un 10 000 kopējo lidojumu stundu.

Lai iemūžināto karoga plīvošanu visdažādākajos fotoattēlos, LVRTC ir izsludinājis fotokonkursu un aicina gan profesionālus fotogrāfus, gan ikvienu citu interesentu svētku dienā fotografēt TV torni ar tajā plīvojošo karogu. Fotokonkursa mērķis ir iesaistīt dažāda meistarības līmeņa fotogrāfus mākslinieciski kvalitatīvu un interesantu Zaķusalas TV torņa fotogrāfiju izveidē brīdī, kad torņa mastā plīvo sarkanbaltsarkanais karogs. Fotogrāfijas tiks vērtētas divās kategorijās - «TV tornis svētku tērpā», vērtējot fotogrāfijas, kurās iemūžināta pilsētas ainava ar TV torni un torņa mastā plīvojošu karogu, kā arī «Vai tu mani redzi» - fotogrāfijas, kuru autoriem ir izdevies iemūžināt torni un tā mastā plīvojošo karogu vistālāk no Rīgas. Balvu fonds kategorijā «TV tornis svētku tērpā» ir 300 eiro. Savukārt kategorijas «Vai tu mani redzi» uzvarētājs saņems iespēju kopā ar LVRTC pieredzējušākajiem speciālistiem apskatīt Rīgu no 220 m augstuma.

Fotogrāfijas LVRTC aicina iesūtīt līdz 2015.gada 8.maijam (ieskaitot) uz e-pastu lvrtc@lvrtc.lv, norādot «foto konkursam». Uzvarētāji tiks paziņoti 2015.gada 15.maijā, publicējot uzvarētāja vārdu interneta vietnē www.lvrtc.lv, kā arī uzņēmuma Twitter kontā @LVRTC/TVtornis. Ar konkursa nolikumu interesenti var iepazīties LVRTC interneta vietnē www.eparaksts.lv .

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu