Foto: Noticis ikgadējais «Stipro skrējiens»

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edgars Kalmēns TVNET

Šodien kinopilsētā «Cinevilla» jau septīto gadu norisinājās «Stipro skrējiens». Skrējienam bija pieteikušies vairāk nekā 4000 dalībnieku gan no Latvijas, gan ārvalstīm - tostarp arī TVNET komanda!

Dalībnieki kinopilsētā «Cinevilla» ieradās jau no plkst. 9, lai laicīgi reģistrētos pasākumam, saņemtu dalībnieka numuru, izpētītu trasi un saprastu, kā labāk pārvarēt šķēršļus. «Stipro skrējienā» piedalījās cilvēki no visas Latvijas, jo 19 novadu pašvaldības atbalstījušas iedzīvotāju vēlmi piedalīties un pārstāvēt savu dzimto pusi. Viskuplāk pārstāvēts būs Kocēnu novads, jo no tā kopskaitā piedalīsies 35 skrējēji. Ļoti aktīvi «Stipro skrējienā» piesakās arī studenti, un šogad par stiprākās augstskolas titulu cīnīsies 22 komandas. Tāpat skrējienā startēs dažādu uzņēmumu komandas.

Dažādas trases

Pirmo reizi «Stipro skrējienā» dalībniekus dalīja elites grupā, tajā startēs profesionāli sportisti un tie, kuri grasās cīnīties par uzvaru. Masu grupā skrēja visi tie, kuri «Stipro skrējienā» piedalījās prieka pēc, lai pierādītu sev, ka to spēj. Trases garums abām grupām būs atšķirīgs, elites grupai tie būs vairāk nekā desmit kilometri, bet masu grupai - vairāk nekā deviņi kilometri.

Pēdējos gados «Stipro skrējiens» kļuvis par vienu no populārākajiem tautas sporta notikumiem, un tas, kā ierasts, notiek maija sākumā, kad stiprie cilvēki var netradicionālā veidā svinēt Latvijas neatkarības atjaunošanas gadadienas svētkus. Pērn «Stipro skrējienā» piedalījās rekordliels dalībnieku skaits - 6637 cilvēki.

Ir arī lūzumi

Pēc šodien notikušā «Stipro skrējiena» slimnīcās nogādāti desmit tā dalībnieki. Slimnīcā nogādātajiem pārsvarā ir konstatēti apakšstilbu vai potīšu lūzumi. Arī skrējējiem, kuriem palīdzība tika sniegta uz vietas, pārsvarā konstatētas kāju traumas - ceļu, apakšstilbu vai potīšu saišu sastiepumi, kā arī nobrāzumi un sasitumi. Diviem cilvēkiem nācies sniegt palīdzību saistībā ar vispārēju ķermeņa atdzišanu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Nepalaid garām!

Uz augšu