Vēsturiskajā Rāmera tornī atvērts Rīgā pirmais «escape quest» muzejs

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Pašā Vecrīgas sirdī, 13. gadsimta pirmajā pusē celtajā Rāmera tornī (Trokšņu ielā 13) šā gada martā durvis vēra pasaulē populārais «escape quest» formāta muzejs, kas ar vēsturi iepazīstina jaunā un daudz azartiskākā veidā.

Ierastās muzeja apskates vietā apmeklētājus gaida interaktīva spēle, kur noteiktā laikā, liekot lietā savas prasmes un zināšanas, dalībniekiem jāspēj izkļūt no slēgtas telpas. Spēle aptver visus četrus viduslaiku torņa stāvus. Lai to veiksmīgi izietu, spēles dalībniekiem jāatmin mīklas, jāatrod slēptuves un jāmeklē likumsakarības, kā spēles elementus izmantojot muzeja eksponātus – viduslaiku artefaktus.

Bagāto viduslaiku tranzītpilsētu Rīgu no iebrukumiem sargāja aizsargmūris ar 25 torņiem, līdz mūsu dienām saglabājušies divi – Pulvertornis un Rāmera tornis. Pulvertonī mūsdienās apskatāma Latvijas Kara muzeja ekspozīcija, bet Rāmera tornī nupat mājvietu radis muzejs, kas viduslaikus atklāj ar interaktīvas spēles palīdzību, radītu pēc senas torņa leģendas motīviem.

Foto: publicitātes

Rāmera torņa muzeja līdzautors un izveidotājs Mihails Silovs stāsta, ka līdzīgas vēsturiskas spēles piedāvā izspēlēt daudzas Eiropas pilsētas – Londona, Berlīne, Vīne, Maskava un citas. Kopīgi ar domubiedriem nolēmis, ka savs muzejs, kurš piedāvātu ne tikai aizraujošus piedzīvojumus un noslēpumainu atmosfēru, bet arī ļautu izzināt vēstures līkločus, vajadzīgs arī Rīgai. «Ceram, ka Rāmera torņa muzejs ar laiku kļūs par Rīgas lepnumu un vienu no pilsētas vizītkartēm,» saka Silovs.

Muzeja ekspozīciju veido bagātīgs klāsts Latvijas teritorijā atrastu senlaicīgu priekšmetu un neparastas mehāniskas ierīces, ar kurām dalībniekiem nākas saskarties uzdevumu veikšanā. Īpaša uzmanība pievērsta to autentiskumam.

«Ceļu aizšķērsos sarežģīti rotējošu zobratu mehānismi, būs nepieciešama liela prāta piepūle, lai atvērtu automātiskās durvis, atrastu pareizo lietojumu oriģinālajām atslēgām,» dažus spēles pavērsienus nedaudz ieskicē muzeja līdzautors Igors Trofimovs. Tāpat Rāmera torņa muzejs palīdzēs pārbaudīt kolektīva spēku, jo tikai draudzīga un saliedēta komanda spēs uzvarēt cīņā ar mehānismiem un atklāt visus torņa noslēpumus.

16. maijā Rāmera torņa muzejs piedalīsies Muzeju naktī, dāvinot 30% atlaidi ieejas maksai.

Foto: publicitātes

Muzeju var apmeklēt grupas no diviem līdz pieciem cilvēkiem, iepriekš piesakoties «Facebook» www.facebook.com/iammedieval sadaļā «Rezervācija» vai zvanot pa tālr. +371 25616553 vai +371 29982741. Darba laiks no plkst. 12:00 līdz 1:00. Valodas: latviešu, krievu, angļu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu