Skaties tiešraidi: smilšu skulptūru veidošana turpinās!

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ekrānšāviņš

Kopš mākslinieku ierašanās Jelgavā ir pagājušas vien divas dienas, bet skulptoru uz papīra zīmētās skices sāk iegūt aprises dabā.

Daba ieviesusi savas korekcijas un skulptūru tapšanas process lietus dēļ nebūs vērojams klātienē, kā bija plānots iepriekš. Mākslinieku paveikto aicinām novērtēt no 23.maija.

9. starptautiskais smilšu skulptūru festivāls «Summer Signs 2015» norisināsies 23. un 24.maijā Jelgavā, Pasta salā pulcējot 21 mākslinieku, kuri no vairāk nekā 900 tonnām smilšu veidos darbus par tēmu «Nākotne pēc 750 gadiem». Festivāla dalībnieki uz Smilšu skulptūru festivālu ir ieradušies no Lietuvas, Igaunijas, Francijas, Turcijas, Ukrainas, Polijas, Krievijas, Somijas, Ungārijas, Bulgārijas un Ķīnas.

​​

Festivāla laikā dalībnieki veidos skulptūras par tēmu «Nākotne pēc 750 gadiem», kas veltīta pilsētas nozīmīgajai jubilejai. Dalībai festivālā žūrijas komisija atlasīja 15 profesionālus tēlniekus no divpadsmit valstīm.

Jelgavas Smilšu skulptūru festivāls ir kļuvis par lielāko šāda veida konkursu Baltijā. Kopumā darbu sagatavošanai tiks izmantotas vairāk nekā 900 tonnas smilšu.

Svētkos, kā jau ierasts, neiztikt arī bez dažādiem pārsteigumiem. Uz lielās skatuves uzstāsies gan Latvijā, gan kaimiņu zemēs atzīti mākslinieki – The Sound Poets, Roberto Meloni, Jumprava, Big Al & The Jokers. Nav aizmirsts arī par ģimenēm un pašiem mazākajiem festivāla apmeklētājiem, jo visas dienas garumā Smilšu skulptūru parku pieskandinās muzikālas izrādes un rotaļas kopā ar iemīļotiem tēliem.

Festivālā Pasta salā 23.maijā uzstāsies Roberto Meloni, «Big Al&The Jokers» un grupa «Jumprava», savukārt 24.maija vakarā uzstāsies Jauno grupu konkursa uzvarētāji «UMAY», Antra Stafecka un pašmāju poproka grupa «The Sound Poets».

Neiztikt arī bez programmas bērniem, kuru sarūpējusi radošā grupa «Pasaku nams» un Valmieras kino studija. Papildus festivāla gaitā gan lieli, gan mazi varēs iemēģināt roku smilšu skulptūru veidošanā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu