Vasarsvētku nedēļas nogale Tukuma apkārtnē

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Mārtiņš Otto/TVNET

Tā kā 24.maijā visā pasaulē tiek atzīmēta Eiropas parku diena, arī Ķemeru nacionālais parks piedāvā vairākus pasākumus dabas daudzveidības izzināšanai. Sestdien, 23.maijā, no pulksten 10.30 tiek organizēts velopārgājiens Smārdes un Valguma ezera apkārtnē. To vadīs Olaines Vēstures muzeja speciālists Māris Ribickis. Velopārgājiena sākums paredzēts Smārdes stacijā. Tā garums - 25 km, ilgums - 3 vai 4 stundas. Pārgājiena laikā būs iespēja iepazīt abu Pasaules karu cīņu vietas Ķemeru nacionālajā parkā. Noslēgumā plānots pikniks ar ugunskuru atpūtas vietā «Ezermalas» pie Valguma ezera. Par uzkodām piknikam jāparūpējas pašiem. Ja būs vēlēšanās, pēc velopārgājiena ir iespēja apmeklēt 5. Latvijas pirtnieku meistarības skati Smārdes pagasta «Virsaišos».

Savukārt Dabas izglītības centrā «Meža māja» Ķemeros no pulksten 11.00 līdz 15.00 būs iespēja piedalīties dažādās spēlēs, pildīt uzdevumus un klausīties prezentācijas par Latvijas nacionālajiem parkiem, kā arī pašiem mēģināt noskaidrot, cik vērtīgas ir dabas bagātības. Uz abiem Ķemeru nacionālā parka rīkotajiem pasākumiem iepriekš jāpiesakās. Adrese: «Meža māja», Ķemeri, Jūrmala. Kontakttālrunis 26577265. Vairāk par Ķemeru nacionālo parku - www.kemerunacionalaisparks.lv

Ģimenisks pasākums sestdien, 23.maijā, no pulksten 14.00 līdz 20.00 norisināsies Irlavas pagasta Sātos, kur keramiķis Uģis Dainis visus interesentus aicina piedalīties Māla dienā. Tajā piedalīsies vairāki Latvijas keramiķi: Normunds Laņģis, Orests Misjko, Ludmila Lopatko, Dace Zvanītāja un, protams, arī pats Uģis Dainis. Šī diena sāksies ar svēpētās keramikas krāsns atvēršanu. Apmeklētājiem būs iespēja vērot un arī līdzdarboties trauku izņemšanā no krāsns, kā arī iegādāties iepatikušos darbus. Vēl šajā dienā būs iespēja apskatīt rakū krāsni, un pasākuma laikā keramiķi demonstrēs trauku tapšanu arī šajā senajā japāņu podnieku tehnikā. Visas dienas garumā jebkurš interesents varēs darboties ar mālu, kā arī piedalīties atrakcijā «Noķer podu». Adrese: Uģa Daiņa keramikas darbnīca, «Upmalnieki», Sāti, Irlavas pagasts, Tukuma novads. Kontakttālrunis 29256833.

Sestdien, 23.maijā, turpināsies arī maija sākumā Tukumā atklātais «Ziedoņa kinofestivāls», kura laikā tiek demonstrētas filmas, kas veidotas pēc Imanta Ziedoņa scenārijiem un viņa literāro darbu ietekmē. Šoreiz Jaunmoku pilī pulksten 15.00 tiks demonstrēta dokumentālā filma par Arvīdu Blūmentālu «Gājiens ar krokodilu». Filmas režisors ir Ivars Seleckis. Adrese: Jaunmoku pils, Tumes pagasts, Tukuma novads. vairāk informācijas www.jaunmokupils.lv.

Sportiskāku un ekstrēmāku izklaižu cienītāji šo svētdien, 24.maijā, aicināti uz Milzkalni, kur norisināsies Vivus.lv MTB maratona 2. posms. Sacensības ir savdabīgas, ar aizraujošām un interesantām trasēm, kas sagādās pārsteigumus gan sportistiem, gan riteņbraukšanas entuziastiem. Ierašanās pasākuma vietā jau no pulksten 9.00, bet starts pulksten 12.00. Adrese: atpūtas komplekss «Milzkalns», Dižkalni, Smārdes pagasts, Engures novads. Kontakttālrunis 26542097. Vairāk informācijas www.mtb-maratons.lv

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu