Skolu jaunatnes dziesmu un deju svētkos šogad rekordliels dalībnieku skaits

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Lita Krone / LETA

XI Latvijas Skolu jaunatnes dziesmu un deju svētkos piedalīsies rekordliels dalībnieku skaits - 37 890 dalībnieki, aģentūru LETA informēja svētku sabiedrisko attiecību vadītāja Inga Vasiļjeva.

Viņa skaidroja, ka tas ir lielākais dalībnieku skaits Skolu jaunatnes dziesmu un deju svētku vēsturē. Dalībnieku skaita pieaugums esot vērojams visās svētkos pārstāvētajās nozarēs.

Viskuplāk svētkos tiks pārstāvēts Vidzemes novads ar 10 400 dalībniekiem. Svētkos piedalīsies arī 9423 rīdzinieki, 5195 zemgalieši, 4945 kurzemnieki, 4531 latgalietis, kā arī 3107 Pierīgā dzīvojoši bērni un 287 diasporas kolektīvu dalībnieki.

Vislielākais dalībnieku skaits - 23 434 skolēni - nāk no vispārējās izglītības iestādēm. 7320 nāk no kultūras iestādēm, 2411 - no mūzikas un mākslas skolām, bet 1031 - no profesionālajām izglītības iestādēm. Svētkos piedalīsies arī 652 pirmsskolas izglītības iestāžu bērni un 393 speciālo izglītības iestāžu audzēkņi.

Vislielākais dalībnieku skaits pārstāv koru un tautas deju jomu. Šogad koru skatēs startēja aptuveni 17 000 koristu, bet svētkos piedalīsies 12 704 jaunie dziedātāji. Tautas deju skatēs piedalījās aptuveni 27 500 dejotāji, taču svētkos, ņemot vērā organizatoriskus aspektus, Daugavas stadionā piedalīsies 16 939 dejotāji.

«Vēlamies pateikties gan kolektīvu vadītājiem, gan skolām un pašvaldībām, vecākiem un pašiem bērniem un jauniešiem par neizsīkstošu dziesmu un deju svētku tradīcijas attīstīšanu un kopšanu. Svētki piepildīs galvaspilsētu ar bērnu un jauniešu smiekliem, dziesmām, deju, azartu un enerģiju, bet jau tagad daudzos novados notiek ieskaņas koncerti, kuros piedalās visi, kas gatavojušies un apguvuši svētku repertuāru,» uzsver svētku izpilddirektore Agra Bērziņa.

Latvijas Skolu jaunatnes dziesmu un deju svētki ir lielākie Latvijas bērnu un jauniešu kultūras un mākslas svētki, kas notiek reizi piecos gados. XI Latvijas Skolu jaunatnes dziesmu un deju svētki norisināsies Rīgā no 6.jūlija līdz 12.jūlijam.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu