Krievu kultūras dienās Latvijā notiks aptuveni 180 dažādu pasākumu

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Krievu kultūras dienās Latvijā līdz 7. jūnijam notiks aptuveni 180 dažādu pasākumu, preses konferencē par svētkiem pastāstīja to organizatoriskās komitejas padomes priekšsēdētāja Irina Markina. Pasākumus organizēs ap 80 dažādu kultūras un izglītības apvienību gan Rīgā, gan reģionos. Apmeklētājiem būs pieejami koncerti un izstādes, meistarklases, lekcijas un ekskursijas. Paredzēti arī pasākumi bērniem un vēl citi pasākumi.

Krievu kultūras dienu tradīcija Latvijā šogad svin 90 gadu jubileju. Tās aizsākumos 1925. gadā svētki esot bijuši paredzēti šaurākam sabiedrības lokam - intelektuāļiem un zinātniekiem, lai apmainītos ar viedokļiem. Atjaunotajā Latvijā svētki esot vērsti uz visu sabiedrību. «Tie ir tautas svētki,» norādīja Markina.

Savukārt viena no svētku organizatorēm Irina Koņajeva skaidroja, ka Krievu kultūras dienu pasākumus rīko dažādas kultūras institūcijas, kurām organizatori palīdz atrast apmeklētājus. Organizatori rūpīgi izvērtējuši iesniegtos pasākumus, lai atbalstītu tos, kuri ir saistīti ar kultūru, nevis politiskām tēmām. Lielākā daļa pasākumu svētku laikā ir bez maksas.

Svētkus šovakar plkst.19 «Lielajā ģildē» atklās koncerts, kurā piedalīsies Valsts krievu tautas instrumentu orķestris tā mākslinieciskā vadītāja un diriģenta Igora Toņina vadībā, kā arī mecosoprāns Kajeko Amano no Japānas. Toņins svētkos piedalījies jau iepriekš un priecājas par kultūras apmaiņu, kas katru reizi notiek Rīgā.

«Mūzikas valodā mēs viens otru varam saprast daudz labāk, nekā runājot,»

teica mākslinieks. Japāniete Amano, kura koncertā dziedās krievu romances un japāņu melodijas, atklāja, ka jau sen vēlējusies viesoties Latvijā.

Šogad svētku laikā līdz 24. maijam notiek arī talantu konkurss, kurā dalību pieteikuši 65 mākslinieki. Konkursā sevi parādīs gan dziedātāji, gan instrumentālisti, gan arī ansambļi.

Koņajeva kā ļoti interesantus pasākumus izcēla lekciju par to, kā veidots cilvēks, 30. maijā, kā arī arhitekta Mihaila Čeburaškina priekšlasījumus par reliģiskajām celtnēm 3. jūnijā un 4. jūnijā. Koņajeva minēja arī literatūras vakarus un ekskursijas, kuras ir ļoti pieprasītas.

23. maijā plkst.12 ar dažādām aktivitātēm paredzētas arī Nikolaja Rēriha ielas svinības, svinot ielas 15 gadu jubileju.

Dažādi pasākumi paredzēti arī Vangažos, Viļānos, Daugavpilī, Jēkabpilī, Ludzā, Preiļos, Rēzeknē, Jūrmalā, kā arī Jaunolainē.

Visu pasākumu aprakstus var atrast šeit:

www.kaf.lv

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu