Dienas laikā izpirkta vairāk nekā puse jaunatnes dziesmu un deju svētku biļešu

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Lita Krone / LETA

Pirmajā biļešu tirdzniecības dienā pārdotas 24 209 biļetes uz XI Skolu jaunatnes dziesmu un deju svētku pasākumiem, informēja svētku sabiedrisko attiecību vadītāja Inga Vasiļjeva. Kopumā šodien nopirktas vai telefoniski rezervētas 54% no publiskā tirdzniecībā pieejamām biļetēm.

Biļetes vairāk nav pieejamas uz deju lieluzveduma koncertiem un ģenerālmēģinājumu, tautas deju kolektīvu laureātu koncertu un mūsdienu dejas lielkoncertu 7.jūlijā plkst.19.

Savukārt vēl ir iespējams iegādāties biļetes uz noslēguma koncertu un tā ģenerālmēģinājumu, tautas mūzikas koncertu, pūtēju orķestra koncertu, simfoniskās mūzikas koncertu, kokļu mūzikas koncertu, mūsdienu deju lielkoncertu 7.jūlijā plkst.12 un tā ģenerālmēģinājumu 6.jūlijā plkst.17, kā arī citiem pasākumiem.

Svētku izpilddirektore Agra Bērziņa stāsta, ka šodien biļešu tirdzniecība noritēja raiti un bez sarežģījumiem. Lielākā aktivitāte bija vērojama no rīta - gan pie kasēm Rīgā un lielākajās pilsētās, gan interneta veikalā. Lielākā interese bijusi par tautas deju Laureātu kolektīvu koncertu, deju lieluzvedumu Daugavas stadionā un Noslēguma koncertu Mežaparkā. Daudzi interesējušies arī par šī gada jaunievedumiem - kokļu mūzikas koncertu un mūsdienu dejas lielkoncertu, atzīmē svētku izpilddirektore.

No visām šodien nopirktajām biļetēm 60% ir iegādātas interneta veikalā, bet 40% - «Biļešu Paradīzes» kasēs.

Svētku organizētāji atgādina, ka būtiskākie svētku notikumi tiks rādīti arī tiešraidē, kā arī ierakstos Latvijas Radio, Latvijas Televīzijā un internetā.

Jau vēstīts, ka saskaņā ar valdībā apstiprināto cenrādi biļešu izcenojums veidots amplitūdā no diviem līdz 20 eiro. Plānots publiskajā tirdzniecībā nodrošināt 75% biļešu, iepriekšējā rezervēšanā - 25% biļešu.

«Skolu jaunatnes dziesmu un deju svētku biļešu politika ir vērsta uz pieejamību dažādām iedzīvotāju grupām. Vēlamies akcentēt, ka ļoti daudz notikumu svētku laikā būs bez maksas [..],» iepriekš norādījusi svētku izpilddirektore Bērziņa.

Savukārt uz maksas pasākumiem lielākais biļešu daudzums maksās divus, četrus un sešus eiro, bet skolēni, uzrādot skolēnu apliecību, un daudzbērnu ģimenes ar «3+Ģimenes karti» biļetes varēs iegādāties ar 20% atlaidi. Bērni līdz septiņu gadu vecumam, ja viņiem nebūs nepieciešama sēdvieta, pasākumus varēs apmeklēt bez maksas. Arī visi svētku dalībnieki, uzrādot svētku dalībnieka karti, varēs vērot noslēguma koncertu un tā ģenerālmēģinājumu Mežaparka Lielajā estrādē.

Latvijas Skolu jaunatnes dziesmu un deju svētki ir lielākie Latvijas bērnu un jauniešu kultūras un mākslas svētki, kas notiek reizi piecos gados. XI Latvijas Skolu jaunatnes dziesmu un deju svētki norisināsies Rīgā no 6.jūlija līdz 12.jūlijam, un tajos piedalīsies ap 37 000 dalībnieku.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu