Kultūras notikumā «Baznīcu nakts» piedalīsies 145 baznīcas visā Latvijā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Šogad kultūras notikuma «Baznīcu nakts» laikā, 5.jūnija vakarā no plkst.18, visos Latvijas novados - Kurzemē, Zemgalē, Vidzemē un Latgalē -, kā arī Rīgā būs atvērtas 145 baznīcas, informē notikuma sabiedrisko attiecību konsultante Inese Knipše.

«Baznīcu nakts» programma veidota kā iespēja iepazīt kristīgo konfesiju - luterāņu, katoļu, baptistu, adventistu, metodistu, pareizticīgo un vecticībnieku - baznīcu garīgo un kultūras mantojumu. Šogad kopumā 145 baznīcās visā Latvijā notiks koncerti, ekskursijas, pasākumi bērniem un laiks aizlūgumiem un apcerei klusumā, ekskursijas draudzes gidu vadībā ar iespēju uzkāpt baznīcas torņos un apskatīt citas ikdienā nepieejamas vietas. Notiks nakts lūgšanas un svecīšu dievkalpojumi.

Pasākuma kultūras programmu bagātinās Latvijā iemīļoti mākslinieki un mūziķi - solisti, kori, ansambļi, vokālās grupas un ērģelnieki.

Rīgā, Golgātas baznīcā, «Baznīcu nakts» laikā muzicēs saksofonists Artis Gāga un dziedātājs Arvīds Keinis, Jaunajā Sv.Ģertrūdes baznīcā notiks kristīgās poproka grupas «Manase» koncerts, Metodistu 1.draudzē izskanēs ērģeļmūzikas koncerts kopā ar dziedātāju Endiju Aleksandru un ērģelnieku Aivaru Kalēju, kā arī dziedās «Rīgas Gospeļkoris», bet Vecajā Sv.Ģertrūdes baznīcā būs Rēzijas Kalniņas koncerts.

Vīlandes baptistu baznīcā norisināsies mācītāja, akcijas «Zvaigzne austrumos» vadītāja Pētera Eisāna stāstījums par piedzīvoto Tuvajos Austrumos labdarības akcijas «Zvaigzne austrumos» laikā, Krusta baznīcā norisināsies jauktā kora «Sōla» koncerts, kā arī būs skatāmi baleta uzveduma bērniem un pieaugušajiem «Kaķīša dzirnavas» fragmenti, Daugavgrīvas Baltajā baznīcā izskanēs zvanu ansambļa «Primus» koncerts un Goran Gora koncerts «Ar skatu uz debesīm».

Savukārt Rīgas Jēzus evaņģēliski luteriskajā baznīcā muzicēs ērģelniece Vita Kalnciema un notiks Goran Gora koncerts «Labā sirds», Mārtiņa evaņģēliski luteriskajā baznīcā uzstāsies gospeļkoris «GG Choir», Rīgas Lutera evaņģēliski luteriskajā baznīcā uzstāsies kamerkoris «Austrums», bet Rīgas Doma apmeklētājus priecēs dziedātāja Dārta Treija.

Plašāka pasākumu programma, kā arī interaktīvā karte apskatāma mājaslapā «www.baznicunakts.lv». Patlaban mājaslapā pieejama Rīgas un Liepājas pasākumu programma, bet novadu programmas tiks publicētas pakāpeniski maija pēdējā nedēļā.

Notikumam var sekot līdzi arī oficiālajos sociālo tīklu «Facebook.com», «Draugiem.lv» un «Twitter.com» profilos. Oficiālais pasākuma tēmturis sociālajos tīklos ir «#BaznicuNakts».

Pirmā «Baznīcu nakts» Latvijā tika organizēta 2014.gada 6.jūnijā, un tajā piedalījās 43 Rīgas dievnami. Pasākumu apmeklēja aptuveni 20 000 cilvēku. Baznīcu nakts ideja līdz Latvijai atceļoja no Austrijas, kur pirms desmit gadiem notika pirmais šāds Kristīgās baznīcas konfesiju un draudžu kopīgi rīkots ekumenisks notikums. Drīz pēc tam pasākums notika arī Čehijā un Slovākijā. Kopš 2012.gada Baznīcu nakts notiek arī Tartu, Igaunijā.

Pasākuma ieceri atbalsta Latvijas lielāko kristīgo konfesiju vadītāji. Latvijā Baznīcu nakti organizē starpkonfesionāla domubiedru grupa - nodibinājums «Baznīcu Nakts fonds».

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu