Siguldā svinēs novada svētkus

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

No 29.maija līdz 31.maijam ikviens aicināts piedalīties Siguldas novada svētkos «Sigulda - aizrautības dārzs», svinot novada ID karšu četru gadu jubileju, atklājot zīmolu «Radīts Siguldā», sajūtot kopības spēku novada svētku gājienā, ballējoties Siguldas pilsdrupu estrādē kopā ar grupu «Bellaccord» un «Radio 7» DJ, bet svētku izskaņā tikties siguldiešu brokastīs.

Kā informēja Siguldas novada domes sabiedrisko attiecību speciāliste Liene Jurkāne, piektdien, 29.maijā, no plkst. 18 Siguldas dzelzceļa stacijas laukumā norisināsies ID karšu četru gadu jubilejas nakts. Pasākuma dalībniekus uzrunās Siguldas uzņēmēji, būs pieejami dažādi ID karšu jubilejas piedāvājumi un bērnu atrakcijas. Iedzīvotājiem būs iespēja piedalīties «Mazā apļa» spēlē un laimēt brīvdienas atrakciju parkā «Lotes zeme» Igaunijā ar «Mile auto» sarūpētu automašīnu «Citroen». Aptuveni plkst.21 tiks paziņoti novadnieku balsojuma «Siguldiešu 10 mīlētākie uzņēmumi 2015.gadā» rezultāti. ID karšu četru gadu jubilejas nakts piedāvās arī muzikālos priekšnesumus no grupām «Neon Saturdays», «MMD», «The Coconuts», «De Temps» un «Manta».

Sestdien, 30.maijā, pūtēju orķestris «Sudrabskaņa» un Siguldas pagasta orķestris modinās novadniekus ielās, pagalmos, laukumos un novada ceļos. No plkst.12 Siguldas dzelzceļa stacijas laukumā būs «pop-up» stacijas bufete, kur Siguldas novada ēdināšanas nozares pārstāvji piedāvās uzkodas un ēdienus, kuru izmaksas nebūs lielākas par trīs eiro. Uzkodas būs iespēja nobaudīt kādā no trim īpaši iekārtotām ēdināšanas zonām. Dienas garumā turpināsies orientēšanās spēles «Lielais un Mazais aplis», tiks svinēti Aizrautības dārza svētki ar mielastu, dziesmām, dižošanos, dejām un citām lustēm. Dārza saimnieki būs Juris Kalniņš un Marija Bērziņa.

Plkst.13 notiks Latvijas Slēpošanas savienības 2014./2015. gada sezonas noslēguma apbalvošana distanču un kalnu slēpošanā, snovborda slalomā, kā arī Pasaules Sniega dienas speciālbalvu pasniegšana Siguldas dzelzceļa stacijas laukumā. Pasākuma laikā darbosies «Brāļu tirgus» - vieta, kur ikvienam būs iespēja savu veco ziemas vai vasaras sporta inventāru un sporta apģērbu samainīt vai pārdot tiem, kam tas nepieciešams.

Plkst.19 novada svētku gājiens «Sigulda uzzied» no dzelzceļa stacijas laukuma uz Livonijas ordeņa Siguldas pili. Pulcēšanās laikā dziedās folkloras kopa «Senleja».

Vakara noslēgumā, plkst.20, Siguldas pilsdrupu estrādē notiks koncerts «Svētku dārzs», kurā būs iespēja ieskatīties novadnieku svinēšanas ieradumos, stereotipos un kuriozos, kā arī mīlestībā pret Siguldu - aizrautības dārzu. Plkst.21.30 - balle ar grupu «Bellacord» un «Radio 7» DJ. No plkst.22 ieejas maksa - trīs eiro, Siguldas novada ID karšu īpašniekiem - bez maksas.

Svētku noslēguma dienā, 31.maijā, Siguldas pils kompleksā notiks novadnieku brokastis, kur būs iespēja nobaudīt Siguldas novada domes priekšsēdētāja Uģa Mitrevica ceptās pankūkas un nesteidzīgi baudīt kafiju. Par brokastotāju muzikālo labsajūtu rūpēsies jaunie siguldieši no grupas «Neon Saturdays», savukārt bērnus priecēs atrakcijas - Latvijā garākais piepūšamais slidkalniņš un citi prieki. Siguldas pilsdrupu estrādē notiks Mazie deju svētki - divdesmit astoņās dejās Siguldas novada izglītības iestāžu dejotāji izdejos XI Latvijas skolu jaunatnes dziesmu un deju svētku koncerta «Līdz varavīksnei tikt» repertuāra dejas.

Novada svētku laikā iespējams apskatīt vairākas izstādes - Siguldas novada Kultūras centrā un kultūras un mākslas telpā «Siguldas tornis» skatāma Siguldas novada mākslinieku izstāde «Tālas noskaņas zilā vakarā...». Izstādē būs skatāmi glezniecības, tēlniecības, foto, grafikas, tekstila un stikla mākslas darbi, kā arī rotas. Siguldas pagasta Kultūras namā apmeklētāji aicināti uz izstādi «Siguldas novada spēks un lepnums - dižģimenes». Savukārt Siguldas pils kompleksā papīrmākslas darbnīcā «Viktora vēstules» skatāma Siguldas pilsmuižas pasta stacija un izstāde «Siguldas vēsture pastkartēs».

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu