Astoņas lietas, kas ceļotājus lidojumā traucē visvairāk

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Shutterstock

Plašais lēto aviosabiedrību klāsts lidojumus padara pieejamākus arvien lielākam cilvēku lokam. Noskaidrots, ka gandrīz trešdaļa iedzīvotāju kā biežāko traucēkli lidojuma laikā min citu pasažieri, liecina veiktā aptauja par ceļotāju pieredzi un lidojumu kvalitātes un servisa novērtējumu lidojumiem no Latvijas.

Aptaujas ietvaros Latvijas iedzīvotājiem tika lūgts novērtēt lidostas «Rīga» darbību un dalīties pieredzē par lidojumu servisu. Kopumā aptaujātie iedzīvotāji, vērtējot lidostas servisu, ir apmierināti, atzinīgi vērtējot gan drošību, gan lidostas pakalpojumus. Vērtējot lidostas servisu salīdzinājumā ar citām pasaules lidostām, lielākā daļa jeb 70% ceļotāju būtiskas atšķirības nesaskata, 16% servisu vērtē kā zemāku, bet gandrīz 14% uzskata, ka serviss lidostā «Rīga» ir pat augstākā līmenī nekā citviet pasaulē.

40% aptaujāto uzskata, ka pēdējā gada laikā aviobiļetes ir kļuvušas dārgākas,

24% cenu izmaiņas nav novērojuši, bet 36% nav viedokļa šajā jautājumā. Kopumā lielākā daļa iedzīvotāju (49%) Latvijas tirgū pieejamās biļešu cenas vērtē kā pieņemamas un atbilstošas. 42% uzskata, ka tās ir nedaudz par augstu, 6% cenas vērtē kā neadekvāti augstas, bet tikai 3% - kā zemas.

Daloties pieredzē par lidojumu servisu no Rīgas, gandrīz trešdaļa Latvijas iedzīvotāju (24%) kā

biežāko traucēkli lidojumā min tieši blakussēdētāju, kas, izvirzot elkoņus uz roku balstiem,

pārlieku izplešas un bieži pārvietojoties liedz mierīgi pavadīt lidojuma laiku. Visbiežāk lidojumā traucē iedzēruši pasažieri (34%) un

raudoši vai pat kliedzoši bērni (30%).

Izrādās, ka neiecietība pret trokšņojošiem bērniem ir visai izplatīta problēma. Kā risinājums vairākās pasaules aviokompānijās kopš 2011.gada tiek piedāvāts «bērnu brīvs lidojums», kas atsevišķās lidmašīnas daļās liedz lidot ar bērniem. 9% aptaujāto problēmas sagādā bailes lidot, bet 6% lidojumu apgrūtina citi faktori, tostarp negaidītas turbulences, raizes par bagāžu u.tml.

Lai lidojums būtu patiesi komfortabls, kā būtiskāko aptaujātie norāda ērtu sēdvietu ar plašu vietu kājām. Komforta sajūtu paaugstinātu arī brīva blakus sēdvieta un iespēja lidojuma laikā iegādāties veselīgus un svaigus ēdienus un dzērienus.

Foto: Shutterstock

Lūgti sarindot dilstošā secībā visbūtiskākos neapmierinātības avotus, respondenti norāda šādas problēmas:

1. Lidojumi, kas kavējas;

2. Pazaudēta bagāža;

3. Par maz vietas kājām sēžot;

4. Citu ceļotāju sliktie ieradumi;

5. Viss par un ap sēdvietu lidmašīnā;

6. Ēdienu un dzērienu cenas lidmašīnā;

7. Lidmašīnās piedāvātais ēdiens;

8. Serviss un apkalpošana lidmašīnā.

* Aptauju maijā veica viena no lielākajām tūrisma aģentūrām Latvijā «Latvia Tours», ar mērķi noskaidrot ceļotāju pieredzi un lidojumu kvalitātes un servisa novērtējumu lidojumiem no Latvijas. Aptaujā, kas tika veikta interneta vidē, piedalījās 523 respondenti.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu