«Latviabeerfest 2015» pirmo reizi prezentēs saldētu alu

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edgars Kalmēns/TVNET

No 28. līdz 31. maijam vērienīgākajā Baltijas alus festivāla «Latviabeerfest» laikā čehu alus darītava restorāns «Stargorod» pirmo reizi izmantos speciālas lielas jaudas iekārtas ar dzesēšanas iespējām alus pārdošanai ārpus alus darītavas telpām. Šo četru dienu laikā Vērmanes dārzā Rīgas viesiem un iedzīvotājiem būs iespēja nobaudīt aukstu dzīvo alu no speciālajām iekārtām ar dzesētāju. Šīs iekārtas ir unikālas ar to, ka spēj nodrošināt dzīvā alus svaigumu un tā īpašības daudz ilgāku laiku, atšķirībā no alus kegiem.

Stargorod alus dzīvības ilgums saskarē ar skābekli un tiešajiem saules stariem ir ne vairāk kā 20 minūtes, kas neļauj to transportēt parastajos apstākļos ārpus alus darītavas. Tāpēc čehu alus darītava restorāns «Stargorod» sadarbībā ar UBC Group ir izstrādājuši unikālu tehnoloģiju, kas ļauj glabāt alu ārpus alus darītavas speciālajās iekārtās ar dzesēšanas iespējām, saglabājot produkta kvalitāti.

«Tā kā mēs brūvējam dzīvo alu, šīs iekārtas neuzsilst atšķirībā no kegiem, kas dod mums 100% garantiju alus kvalitātei, jo tas tiek pasniegts vislabākajā temperatūrā - +6 grādi,» komentē galvenais restorānu un alus darītavu tīkla «Stargorod» aldaris Františeks Švecs.

Latviabeerfest ir viens no lielākajiem alus festivāliem Baltijā, kas norisinās Rīgā jau piekto reizi. Festivāls ir iekļauts starptautisko festivālu sarakstā un akcentē uzmanību ne tikai uz Latvijas tradīcijām, bet arī uz alus ražošanas daudzveidību visā pasaulē.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu