Kultūras akadēmijā varēs studēt laikmetīgo deju

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Latvijas Kultūras akadēmija 2015. gada maijā licencēja jaunu bakalaura studiju programmu – «Laikmetīgās dejas māksla». Programmas vadītāja – horeogrāfe Olga Žitluhina. Programmas mērķis ir sagatavot laikmetīgās dejas mākslas speciālistus (horeogrāfus, dejotājus un pētniekus), kas būtu konkurētspējīgi dejas mākslas vidē Latvijā un citās valstīs.

Studiju ilgums šajā programmā būs 3 gadi (atbilstoši arī studējošo uzņemšana notiks ik pēc 3 gadiem). Šogad plānots uzņemt 20 studējošos (no tiem 9 budžeta vietās). Studiju programmā iekļauti kursi, kas sniedz integrētas teorētiskas zināšanas un praktiskas iemaņas dejas nozarē: Laikmetīgās dejas kompozīcija un horeogrāfija, Laikmetīgās dejas tehnikas teorija, metodika un vēsture, Improvizācija un kontaktimprovizācija, Klasiskās dejas teorija, metodika un vēsture, Klasiskās modernās dejas teorija, metodika un vēsture, Funkcionālā anatomija, Feldenkraisa metode, Aktiera meistarība un režija, kā arī joga, tai-dzi un aikido.

Programmas vadītāja O. Žitluhina: «Programmas uzdevums ir kopt dejas nozares sūtību un attīstīt Latvijas laikmetīgās dejas telpu: studējošie dejos iestudējumos, veidos patstāvīgas horeogrāfijas, veidos laikmetīgās dejas un starpnozaru projektus, sadarbojoties ar citu mākslas nozaru jaunajiem māksliniekiem, kas papildinās studējošo praktisko pieredzi dejas nozarē.»

Līdzās Akadēmijas docētājiem ar studējošajiem strādās pedagogi no dažādām pasaules valstīm. Studējošajiem būs iespēja piedalīties starptautiskos radošos un izglītojošos projektos, Latvijā notiekošajos laikmetīgās dejas notikumos, kā arī starptautiskos festivālos. Programmas ietvaros studējošajiem specializācijas prakse tiek organizēta profesionālā vidē, sadarbībā ar dejas kompānijām, teātriem, koncertorganizācijām, mācību iestādēm u.c.

Lai sekmīgi iestātos un studētu dejas programmā, studentiem nepieciešama vidējā izglītība, interese un priekšstats par Latvijas un pasaules kultūru, it īpaši dejas mākslu, iepriekšēja sagatavotība dejas mākslā, spēja radoši strādāt, labas latviešu un svešvalodu zināšanas, kā arī fiziskai slodzei atbilstošs veselības stāvoklis. Dokumentu iesniegšana programmā «Laikmetīgās dejas māksla»: 1. –8. jūlijā.

Šogad pirmo reizi laikmetīgās dejas horeogrāfiem un pētniekiem būs iespēja arī studēt maģistra līmenī un iegūt Humanitāro zinātņu maģistra grādu Mākslās. Akadēmijas maģistra līmeņa apakšprogramma «Teātra māksla» uzņems studentus divās specializācijās – «Laikmetīgās dejas māksla» un «Laikmetīgās dramaturģijas teksti».

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu