Vērmaņdārzā sākas alus festivāls «Latviabeerfest»

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Šodien Vērmanes dārzā plkst. 11 sācies Rīgas tradicionālais alus festivāls «Latviabeerfest», kurš šogad pirmo reizi ierakstīts Eiropas alus festivālu kartē, līdz ar to ievērojami paplašinot festivāla potenciālo apmeklētāju loku. Aplūko foto ar pirmajiem apmeklētājiem.

Festivāla laikā pulcēsies 36 vietējo alus darītavu pārstāvji, kā arī aldari no Lietuvas, Igaunijas, Vācijas, Čehijas un citām Eiropas valstīm, interesentiem piedāvājot simtiem dažādu zīmolu alus šķirņu.

Īpaša vieta festivāla teritorijā tiks atvēlēta Latvijas un Baltijas mājražotāju degustācijām. Neiztrūkstoša festivāla sastāvdaļa būs arī ēdieni, mūzika un citas izklaides.

«Eiropā alus festivālu kalendārs sākas agrā pavasarī ar pasākumiem Prāgā un ilgst līdz rudenim, noslēdzoties ar grandiozo «Oktoberfest» Vācijā. Rīga šajā oficiālajā kartē tiek ierakstīta pirmoreiz, un ceram, ka ar tūrisma zīmola «Live Riga» starpniecību spēsim piesaistīt tūkstošus apmeklētāju, tādējādi sniedzot pienesumu gan Rīgai kā tūrisma pilsētai, gan festivāla dienās vairojot vietējo alus darītavu apgrozījumu,» saka biedrības «Alusbrālība» vadītājs Andrejs Šikors.

Kā ziņots, šogad festivāla oficiālā alus muca 100 litru tilpumā saņemta kā dāvinājums no Vācijas uzņēmuma «Schmid». Iepriekšējos gadus mucu pildīja AS «Aldaris» un SIA «Brenguļu alus», savukārt šogad to pildīs «Bauskas alus».

«Latviabeerfest 2015» notiks līdz 31.maijam, tā darbības laiks ir no plkst. 10 līdz 01.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu